r
Nosalty Logó

Angol keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Angol keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3511.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 4091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 511 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. 2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíron sütjük, közepes lángon.
  4. Az első adag lassabban sül, de amikor már bemelegedett a sütő, nagyon gyorsan sül! Folyamatosan figyeljük, nekünk nagyon sokszor fordult elő, hogy egy pillanatra otthagytuk a konyhát, a következő percben pedig a szenes kekszek vártak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7817
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a keksz nálunk otthon sűrűn készült, mert finom, gyors, és ezek az alapanyagok szinte minden konyhában elérhetők.  Én mostanában szeretnék áttérni az állati eredetű ételek és hozzávalók mellőzésére. Ez a süti tökéletes megoldás, ha édességre vágyom. Én margarinnal csinálom, növényi eredetűvel, de régebben otthon anyukám vajjal csinálta, és hát az állaga mindig jobb lett vajjal, mint margarinnal. Úgyhogy akit nem zavar a vaj, az mindenképp azzal csinálja. A zablisztről: nekem ettől lágyabb lett a tészta, és nem lett annyira ropogós a keksz. Engem nem zavar, de az eredeti állag elérése érdekében fehér lisztből készítsétek.  A darált dió/mogyoró elhagyható, nekem legutóbb nem volt kedvem diót törni, darálóm sincs, így ez a lépés kimaradt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...