r
Nosalty Logó

Amerikai palacsinta 9 - sós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai palacsinta 9 - sós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sós feltéthez

Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sós feltéthez

Összesen 3591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sós feltéthez

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1744 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5201 micro
Összesen 3591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belekeverjük a tojássárgáját, az olajat, és attól függően, hogy sós vagy édes változatban szeretnénk majd elfogyasztani a sót vagy a cukrot. (Előfordul, hogy mindkét változatra felkészülök, ekkor nem teszem bele egyiket se!)
  2. A masszához keverjük a liszttel előzőleg összekevert sütőport.
  3. Végül óvatos kevergetés mellett a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
  4. Normál palacsintasütőben kevés olajon kisütjük mindkét oldalát. Ha sósan készítjük, az előzőleg összepirított feltétet akkor szórjuk a palacsintára, amikor a tésztát beleöntöttük a sepenyőbe! (kb 12. cm átmérőjű palacsintákból 11-12 db jön ki)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13114
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Ha sós palacsintaként készítjük, feltétnek választhatunk a sós feltétek közül. És természetesen sütés után sajt és tejföl vagy ketchup is mehet rá. Édes palacsintára lekvár, mogyorókrém, túró, tejszínhab és még annyi minden.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon hatásos recept. Gyors, egyszerű. Már az előkészületek illatával odacsaljuk a családunkat. Általában sütés közben elfogy az első 6-8 db.

Hozzávalók

A tésztához

A sós feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...