r
Nosalty Logó

Amerikai fánk 3. (donut)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
doritol
Amerikai fánk 3. (donut)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

1665
Kalória
17.5g
Fehérje
116.3g
Szénhidrátok
126.6g
Zsír
34.2g
Víz
200.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
18.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 6662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    506.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 6662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 507 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig.
  2. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót és a tojássárgákat. Dolgozzuk össze sima tésztává (kicsit keményebb tésztát kapunk mint az átlagos kalácstészta), majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük a kétszeresére.
  3. Gyúrjuk át még egyszer, és nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra.
  4. Szúrjunk ki a tésztából egy kisebb és egy nagyobb kiszúró segítségével karikákat, majd hagyjuk kelni a fánkokat 10 percig.
  5. Amikor kicsit megkeltek, süssük ki a fánkokat forró, bő olajban. Hintsük meg porcukorral, és még melegen tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Egyszerű, gyors. Kínálhatunk a fánkok mellé lekvárt. Ebből az adagból kb. 18-20 db lesz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!