r
Nosalty Logó

Almás túrófánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Almás túrófánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

704
Kalória
14.3g
Fehérje
53.8g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
110.9g
Víz
90g
Koleszterin
2.8g
Rost
18.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6183.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    665.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. A túrót villával összenyomkodjuk, és belereszeljük egy kisebb citrom reszelt héját.
  2. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Összekeverjük a túrót a reszelt almával, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk. Hozzáadunk egy ek rumot, egy csipet sót, és alaposan összekeverjük. Sütés előtt fél óráig pihentetjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a tésztából. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a külseje gyorsan megsül, belül pedig nyers maradhat a tészta. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Február a fánksütés hónapja. A hagyományos szalagos fánk mellett ezeket a kis csodákat készítettem. Nagyon gyorsan elkészül, szemben kelesztett rokonaival, és még hidegen is valami eszméletlenül finom! Biztosan nem csak fánkszezonban fogom elkészíteni. Tálaljuk fahéjas porcukorral megszórva és/vagy baracklekvárral. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!