r
Nosalty Logó

Almás-tejszínes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Almás-tejszínes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 5392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 5392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és 10-15 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és a fahéjjal megdinszteljük. Mielőtt készre párolnánk, hozzáadunk - az alma levességétől függően - 1-2 kanál búzadarát. A dara elhagyható, ha párolás után az almát levesszűrőn lecsepegtetjük.
  2. A 6 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 18 dkg lisztet, simára keverjük, és utána óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, és készre sütjük.
  3. A vaníliás pudingporból, 12 dkg cukorból 4 dl tejjel pudingot főzünk, amit kihűtünk. Hűlés közben sűrűn kell kavargatni, hogy ne csomósodjon be!
  4. A Hulalát ízlés szerinti cukorral (5 dkg) és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Összeállítás: a piskótára simítjuk a kihűlt és lecsöpögtetett almát, majd rásimítjuk a felvert tejszínt. Végül kakaóporral díszíthetjük, de akár olvasztott csokit is tehetünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 16119
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Ajánló

Nagyon finom, és viszonylag egyszerű sütemény. Az almához használt cukor mennyisége függ az alma savanyúságától. Amennyiben az alma nem savanykás, akkor egy kevés citromlével savanyíthatunk rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősöm kínált meg egyszer ezzel a sütivel, és nagyon ízlett. Nem tudom, hogy van-e valami hivatalos neve ennek a sütinek, de az biztos, hogy nagyon finom.

Hozzávalók

A piskótához

Az almás részhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...