Almás-tejszínes piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Az almás részhez
A krémhez
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
Az almás részhez
-
1200g alma562 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16g búzadara58 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5392
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
10.3g tojás13 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
Az almás részhez
-
37.5g alma18 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g búzadara2 kcal
A krémhez
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
15.6g növényi habtejszín39 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
168
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 927.2 g
-
Cukor 679 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1172.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 145 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1806 micro
Összesen
5392
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
18 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
Az almás részhez
-
6 közepes db alma
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 kávéskanál fahéj
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
500 ml növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- Első lépésként az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és 10-15 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és a fahéjjal megdinszteljük. Mielőtt készre párolnánk, hozzáadunk - az alma levességétől függően - 1-2 kanál búzadarát. A dara elhagyható, ha párolás után az almát levesszűrőn lecsepegtetjük.
- A 6 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 18 dkg lisztet, simára keverjük, és utána óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, és készre sütjük.
- A vaníliás pudingporból, 12 dkg cukorból 4 dl tejjel pudingot főzünk, amit kihűtünk. Hűlés közben sűrűn kell kavargatni, hogy ne csomósodjon be!
- A Hulalát ízlés szerinti cukorral (5 dkg) és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Összeállítás: a piskótára simítjuk a kihűlt és lecsöpögtetett almát, majd rásimítjuk a felvert tejszínt. Végül kakaóporral díszíthetjük, de akár olvasztott csokit is tehetünk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 16119
- Feltöltés dátuma: 2014. március 16.
Ajánló
Nagyon finom, és viszonylag egyszerű sütemény. Az almához használt cukor mennyisége függ az alma savanyúságától. Amennyiben az alma nem savanykás, akkor egy kevés citromlével savanyíthatunk rajta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Debmo
45 recept
Egy kedves ismerősöm kínált meg egyszer ezzel a sütivel, és nagyon ízlett. Nem tudom, hogy van-e valami hivatalos neve ennek a sütinek, de az biztos, hogy nagyon finom.