Almás rokfortos halrakottas római tálban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halrakottashoz
-
250g pangasius298 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
188g alma88 kcal
-
63g kéksajt221 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
4g vaj25 kcal
A fűszerezéshez
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
769
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halrakottashoz
-
1000g pangasius1190 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
750g alma351 kcal
-
250g kéksajt883 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
14g vaj100 kcal
A fűszerezéshez
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
3070
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halrakottashoz
-
36.8g pangasius44 kcal
-
18.8g vöröshagyma7 kcal
-
27.6g alma13 kcal
-
9.2g kéksajt32 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.7g mandula4 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
A fűszerezéshez
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3028 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 836 mg
-
Nátrium 1649 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 506.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
769
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.7 g
Zsír
-
Összesen 171.1 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12112.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1628 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 3345 mg
-
Nátrium 6597 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.5 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2024.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 708 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
3070
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A halrakottashoz
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
2 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromlé
A fűszerezéshez
-
1 tk só
-
1 kk bors
-
2 csipet barna cukor
Elkészítés
A halrakottashoz
- Egy kis tálban összekutyuljuk a fűszerkeveréket.
- A halszeleteket bedörzsöljük a fűszerkeverék kb. kétharmadával, fél órát pihentetjük.
- A római tálat hideg vízbe áztatjuk.
- A hagymát felszeleteljük.
- Az almát kicsumázzuk, karikára vágjuk, meglocsoljuk citromlével és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel.
- A tálat kivajazzuk.
- Rétegesen lerakjuk a hozzávalókat (hal, hagyma, alma, sajt).
- Az utolsó réteg alma után aláöntjük a fehérbort.
- Hideg sütőben megkezdve a sütést lefedve, 200 C-on kb. 70 percig sütjük.
- Kivesszük a tálat, megszórjuk a halat sajttal, vajdarabokkal, mandulával és további húsz percet sütjük fedő nélkül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 436
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30767
- Feltöltés dátuma: 2010. október 04.
Ajánló
Amikor húsevőknek készítem, a rétegek közé pár szelet bacon-t is teszek, ettől még pikánsabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
Az alapreceptet lányaim kedvéért fejlesztettem ki, Karácsonyra. Több szempontnak kellett megfelelnie, ezek közül - azon kívül, hogy finom legyen – a legfontosabb kettő az volt, hogy ne legyen benne hús (egyikük vegetárius), illetve, hogy ne hízlaljon (minden alapot nélkülöző, örök fogyókúrázók). Mit mondjak, egy álom főzni nekik... L. nem csak a húst, a hagymát sem szereti. Az ízhatás kedvéért eltűri, de kipiszkálja és odaadja a húgának, aki persze boldogan befalja a potyaadagot. Így nálunk a Karácsony valóban a béke, és az önzetlen szeretet ünnepe :)