Almás rétes vaníliasodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sun.flower.5
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A réteshez
A tészta kenéséhez, szórásához
-
3g tejföl7 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
A vaníliasodóhoz
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A réteshez
A tészta kenéséhez, szórásához
-
20g tejföl40 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
A vaníliasodóhoz
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
Összesen
2775
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A réteshez
A tészta kenéséhez, szórásához
-
1g tejföl2 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
A vaníliasodóhoz
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
25.5g tej14 kcal
Összesen
142
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 102.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1552.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.6 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 791 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
2775
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A réteshez
-
5 közepes db alma
A tészta kenéséhez, szórásához
-
1 ek tejföl
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 ek zsemlemorzsa
A vaníliasodóhoz
-
5 dl tej
Elkészítés
A réteshez
- A tejfölt egy kenő ecsettel elkeverjük az olajjal.
- Egy réteslapot konyharuhára fektetünk, megkenjük vékonyan az olajos keverékkel, majd ráfektetünk még egy lapot.
- A második lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mivel az alma a sütés során levet enged, és eláztatná a réteslapokat. A morzsa kissé felszívja az alma levét.
- A kockákra vágott almát rászórjuk a morzsás lapokra, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Ízlés szerint megszórjuk cukorral. Érdemes itt-ott több cukrot szórni, amely majd karamellizált "cukorszigeteket" képeznek a rétesünkben.
- Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.
- Végül a konyharuha segítségével a két szélét kb. 2 cm-re hajtsuk be (ezek lesznek a rétes végei, megakadályozza,hogy a cukros szirup és a töltelék kifolyjon a tésztából), majd tekerjük fel a tésztát.
- A többi rétesnél ismételjük meg a fenti lépéseket, majd egyenként helyezzük kiolajozott tepsibe a réteseket.
- Az olajos keverékkel kívülről is kenjük meg a tésztát, különös tekintettel a végekre.
- Süssük aranybarnára a réteseket. (Ha a karamellizált cukor kifolyik a tésztából, azis azt jelzi, hogy készen vagyunk.)
- A vaníliaöntetet nagyon egyszerűen meg szoktam oldani egy hidegen elkészíthető pudingporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7881
- Feltöltés dátuma: 2013. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sun.flower.5
14 recept
Mindenki imádja, finom és gyors desszert. A vaníliapuding helyett feldobhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, tejszínhabbal, karamell- vagy csokoládéöntettel is.