r
Nosalty Logó

Almás rétes vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sun.flower.5
Almás rétes vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    791 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A réteshez

  1. A tejfölt egy kenő ecsettel elkeverjük az olajjal.
  2. Egy réteslapot konyharuhára fektetünk, megkenjük vékonyan az olajos keverékkel, majd ráfektetünk még egy lapot.
  3. A második lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mivel az alma a sütés során levet enged, és eláztatná a réteslapokat. A morzsa kissé felszívja az alma levét.
  4. A kockákra vágott almát rászórjuk a morzsás lapokra, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. Érdemes itt-ott több cukrot szórni, amely majd karamellizált "cukorszigeteket" képeznek a rétesünkben.
  6. Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.
  7. Végül a konyharuha segítségével a két szélét kb. 2 cm-re hajtsuk be (ezek lesznek a rétes végei, megakadályozza,hogy a cukros szirup és a töltelék kifolyjon a tésztából), majd tekerjük fel a tésztát.
  8. A többi rétesnél ismételjük meg a fenti lépéseket, majd egyenként helyezzük kiolajozott tepsibe a réteseket.
  9. Az olajos keverékkel kívülről is kenjük meg a tésztát, különös tekintettel a végekre.
  10. Süssük aranybarnára a réteseket. (Ha a karamellizált cukor kifolyik a tésztából, azis azt jelzi, hogy készen vagyunk.)
  11. A vaníliaöntetet nagyon egyszerűen meg szoktam oldani egy hidegen elkészíthető pudingporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7881
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás rétes vaníliasodóval
sun.flower.5 14 recept

Mindenki imádja, finom és gyors desszert. A vaníliapuding helyett feldobhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, tejszínhabbal, karamell- vagy csokoládéöntettel is.

Hozzávalók

A réteshez

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...