r
Nosalty Logó

Almás pite Tike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tike
Almás pite Tike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.7 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 4673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk, összekeverjük 50g cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretesszük.
  2. A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezután hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Elfelezzük a tésztát, és az egyiket enyhén lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, majd a kivajazott tepsibe fektetjük.
  4. A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával és ráhelyezzük az almacikkeket. (Én szoktam hagyni pár almacikket díszítésnek, de ez opcionális). A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük és tetszés szerint díszítjük. A tetejét lekenjük a simára kevert tojásfehérjével, majd a közepén egy keresztet vágunk bele.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni mielőtt megvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 423
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...