r
Nosalty Logó

Almás pite - kis extrákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Almás pite - kis extrákkal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

447
Kalória
8g
Fehérje
53.4g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
132.3g
Víz
65.8g
Koleszterin
5.6g
Rost
18g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2768.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1058.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszthez adjuk a sütőport és a sót, kissé elkeverjük, majd a vajat, amit elmorzsolunk a liszttel. A tejföllel gyors mozdulatokkal összeállítjuk.
  2. Lemérjük a tésztát, és kettő egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral beborított tepsibe fektetjük.
  3. Ezután az almákatmegmossuk, kettőbe vágjuk, magházukatkivágjuk, és egy nagyobblyukú reszelőnlereszeljük. Ha ügyesen csináljuk, reszelés közben a kezünkben marad egyben a héja, így nem kellett megtisztítani. :-)
  4. Hozzáadjuk a fahéjat, a házi vaniliás cukrot, és a mazsolát (ami, ha netán kemény volt előtte, forró vízbe beáztattunk, majd használat előtt leitattuk róla a vizet). Összekeverjük.
  5. A mandulapehelyből egy vékonyréteget darálunk a tésztára. Az almát rásimítjuk a tésztára.
  6. Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és ezzel befedjük.
  7. Kissé felverjük a tojást, megkenjük vele a tészta tetejét. Villával több helyen megszúrkáljuk, egészen az alsó lap aljáig!Rászórjuk a mandulapelyhet, majd ezt újból, ügyesen :-)megkenegetjük a tojással.
  8. Előmelegített 180 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Dió hiányában mandulát használtam, és került a tetejére is......:-) Az alma-mazsola finom puhasága a süti tetején aranybarnára pirult, kellemesen ropogós mandulapehely együttesével, és az a finom, ilyenkor megszokott fahéjas illat....!  Az "ügyesen"-t a leírásban megértjük, ha odaérünk az elkészítésben. Amolyan pepecselés az csak, de kell!  :-))) Az almát még véletlenül sem szabad megpárolni, éppen elég szegénynek az a sütőben eltöltött 30 perc!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!