Almás pite - kis extrákkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
37 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
447
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1200g alma562 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
50g mandulapehely295 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3574
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
16g finomliszt58 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63.9g alma30 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
-
2.7g mandulapehely16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A tetejére
-
2.7g mandulapehely16 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
Összesen
191
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 132.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
447
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 191.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2768.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 543 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
3574
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
150 g vaj
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 marék mazsola
-
50 g mandulapehely
-
1 tk fahéj
A tetejére
-
50 g mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a liszthez adjuk a sütőport és a sót, kissé elkeverjük, majd a vajat, amit elmorzsolunk a liszttel. A tejföllel gyors mozdulatokkal összeállítjuk.
- Lemérjük a tésztát, és kettő egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral beborított tepsibe fektetjük.
- Ezután az almákatmegmossuk, kettőbe vágjuk, magházukatkivágjuk, és egy nagyobblyukú reszelőnlereszeljük. Ha ügyesen csináljuk, reszelés közben a kezünkben marad egyben a héja, így nem kellett megtisztítani. :-)
- Hozzáadjuk a fahéjat, a házi vaniliás cukrot, és a mazsolát (ami, ha netán kemény volt előtte, forró vízbe beáztattunk, majd használat előtt leitattuk róla a vizet). Összekeverjük.
- A mandulapehelyből egy vékonyréteget darálunk a tésztára. Az almát rásimítjuk a tésztára.
- Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és ezzel befedjük.
- Kissé felverjük a tojást, megkenjük vele a tészta tetejét. Villával több helyen megszúrkáljuk, egészen az alsó lap aljáig!Rászórjuk a mandulapelyhet, majd ezt újból, ügyesen :-)megkenegetjük a tojással.
- Előmelegített 180 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13033
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Dió hiányában mandulát használtam, és került a tetejére is......:-) Az alma-mazsola finom puhasága a süti tetején aranybarnára pirult, kellemesen ropogós mandulapehely együttesével, és az a finom, ilyenkor megszokott fahéjas illat....! Az "ügyesen"-t a leírásban megértjük, ha odaérünk az elkészítésben. Amolyan pepecselés az csak, de kell! :-))) Az almát még véletlenül sem szabad megpárolni, éppen elég szegénynek az a sütőben eltöltött 30 perc!!!