r
Nosalty Logó

Almás pite Évi konyhájából

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás pite Évi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

517
Kalória
7.6g
Fehérje
72.9g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
140.4g
Víz
55.2g
Koleszterin
4.9g
Rost
29.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3589.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.6 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1403.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1895 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 5176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Az almát megmossuk, lereszeljük és megpároljuk. Cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük.
  2. Az összes többi hozzávalót egy tálba rakjuk. Az élesztőt nem kell megfuttatni, csak belemorzsolni. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
  3. A tésztagombócot 1-2 órára hideg helyre pihenni tesszük.
  4. A tésztát félbevágjuk. Egyik felét kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd megszórjuk egy marék zsemlemorzsával. Erre jön a kihűlt alma. Az almára ráterítjük a másik darab tésztát.
  5. Tojással megkenjük, majd villával teljesen átszurkáljuk a tésztát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Csak kihűlve lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Az tetszett meg benne, hogy élesztő is van benne. Gondoltam kipróbálom, milyen. Nagyon finom, és puha a tésztája. Igazán jól másnap szeletelhető, de addigra összesen négy szelet maradt. Biztosan máskor is így fogom készíteni az almás pitét!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!