r
Nosalty Logó

Almás pite 12. - tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csóti Heni
Almás pite 12. - tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1153 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1153 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4626.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 4601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük az almás fűszerkeverékkel és a cukorral.
  2. A tésztát összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk, majd két cipóra osztjuk.
  3. Sütőpapíros közepes tepsibe tesszük a tészta egyik felét, majd ráteszünk egy pici házi lekvárt, egy nagyon kevés zsemlemorzsát szórunk rá, és a lecsurgatott almát rászórjuk. (Én nem szoktam megfőzni, de lehet picit párolni az almát, és úgy elkészíteni a sütihez.)
  4. A tészta másik felét ráhelyezzük, és megbökdössük picit a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. (Én bekentem a tetejét tojással, de ki lehet hagyni.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 264
  • Össznézettség: 71870
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Ezt ajánlom tojásra érzékenyeknek, nincs a tésztában tojás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Ezt a sütit a gyermekeim nagyon szeretik, könnyű, omlós tésztája van, és hamar elkészíthető, könnyű összegyúrni, és nyújtáskor nem esik szét a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...