r
Nosalty Logó

Almás morzsás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Almás morzsás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 3021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 3021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
  4. A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
  5. Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8821
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Almás is, morzsás is, kell ennél több? Egy nagyon egyszerű recept, ami könnyen a kedvencünké válhat.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek