r
Nosalty Logó

Almás morzsás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Almás morzsás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 3021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 3021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
  4. A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
  5. Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8822
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Almás is, morzsás is, kell ennél több? Egy nagyon egyszerű recept, ami könnyen a kedvencünké válhat.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...