r
Nosalty Logó

Almás-karamellás torta sütés nélkül

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rumiszivi
Almás-karamellás torta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

866
Kalória
9.2g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
52.5g
Zsír
163.8g
Víz
124.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
65.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 866 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 5189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 866 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    983.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A karamellszószhoz

  1. A karamellszósz készítése: A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  2. A tészta készítése: A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára.
  4. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával, és hűtőbe rakjuk.
  5. Az almatöltelék készítése: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt.
  6. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
  7. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  8. A krémsajtos töltelék készítése: A tejszínt felverjük a cukorral, és hozzákeverjük a krémsajtot.
  9. A 100 ml forró vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal, és az almatöltelékre öntjük.
  10. Legalább 5 órán át hűtjük.
  11. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval, és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 22

Almás-karamellás sütemény krémsajttal - kell ennél több?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!