r
Nosalty Logó

Almás guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6037.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    2846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a kifliket felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez teszünk kb. 1 ek cukrot és kemény habbá verjük.Asárgájához pedig kb. 10 dkg cukrot és a vanilin cukrokat, majd simára keverjük.
  3. A tejet hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, elkeverjük, a kiflikre öntjük, majd jól átforgatjuk.
  4. A tepsit kikenjük vajjal, elterírjük benne a kiflik felét, ráterítjük a reszelt almát, megszórjuk a maradék 5 dkg cukorral. Eloszlatjuk a maradék kiflit a tetején, majd végül óvatosan elterítjük rajta a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18544
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története ennek a receptnek. Egyik nap valami édeset akartunk enni, és ez a leegyszerűsített almásguba lett az eredménye.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...