r
Nosalty Logó

Almás-csokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Almás-csokoládés sütemény
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A süteményhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A süteményhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A süteményhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5188.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    614 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 3115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A süteményhez

  1. Az almákat megpucoljuk, negyedeljük, majd apró kockákra vágjuk (kb. 1,5 cm-es darabokra).
  2. A cukrot a puha margarinnal és a sárgájával habosra keverjük.
  3. Átszitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sütőporral, valamint a durvára vágott étcsokival.
  4. A száraz részt hozzáadjuk a nedves részhez, és a tejjel kicsit fellazítjuk.
  5. Egy csipet sóval habbá verjük a fehérjét, majd két részletben óvatosan a tésztához keverjük.
  6. Végül beleforgatjuk az almát.
  7. Kivajazunk egy kapcsos formát, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát.
  8. Készre sütjük előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16435
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

Porcukorral hintve, házi tej kíséretében ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alma és a csokoládé remek párosítás. Ebben a puha süteményben is így van ez, nagyon jól kiegészítik egymást. Langyosan érdemes fogyasztani, amikor az almával összebújó csokoládédarabkák még krémesen olvadnak szét a szájban. Szeretek kreatívkodni, de nem látom értelmét cicomázgatni, mert a család körülöttem toporogva alig várja, hogy felszeleteljem. Körülbelül 10 percen belül nyoma sincs.

Hozzávalók

A süteményhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...