r
Nosalty Logó

Almás borzas pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás borzas pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

1017
Kalória
15.7g
Fehérje
157g
Szénhidrátok
37.9g
Zsír
275.7g
Víz
249.3g
Koleszterin
9.9g
Rost
58.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 4062 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    275.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1278 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 4062 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. A meghámozott almákat lereszeljük almareszelőn vagy nagy lyukú sajtreszelőn.
  2. A lereszelt almát a fahéjjal, cukorral és a búzadarával összekeverjük. A cukor hozzáadását a szubjektivitásra bízom, kóstolgatni kell közben, abszolút egyénenként változó ízlés dolga az édes íz mértékének meghatározása.

Tészta

  1. Felolvasztjuk a vajat, majd szobahőmérsékletűre hűtjük (tűzhelyes melegítés után kb. 10 perc múlva felhasználhatóvá válik).
  2. A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik részét egy 20x30 cm-es tepsiben kinyújtjuk. Egy vékony alapot kapunk ezzel, viszont sütés közben feljön.
  3. A tészta alapra egyenletesen kiterítjük az almatölteléket.
  4. A tészta második fele kerül felhasználásra. Ismét vegyük elő az almareszelőt vagy nagy lyukú sajtreszelőt, mellyel most a tésztát reszeljük le, hogy lehetőleg teljesen lefedje az almát.
  5. A sütemény mehet a sütőbe 35 percre 200 °C-on.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Megunhatatlanul finom, hagyományos sütemény az almás pite. Az almaízesítést drága nagymamámnak köszönhetem, akitől eltanultam. Naná, hogy örültem, amikor ugyanazt a nosztalgikus érzéseket keltő ízt kaptam végeredményül. Az inspiráció a Lipóti pékség álomszerű pitéje. Az elkészített süti kellemes vasárnap délutáni csemege a család számára, de nálunk ugyanúgy elfogy a hét bármely napjának bármely napszakában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!