r
Nosalty Logó

Almás-áfonyás zselé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Puffin
Almás-áfonyás zselé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Almás zselé

Áfonyás zselé

442
Kalória
10.1g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
267.6g
Víz
76.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
38.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 1758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Almás zselé

Áfonyás zselé

Összesen 116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

Almás zselé

  1. Az almát és a citromszeleteket két evőkanál vízzel nagyon alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk, majd a citromot dobjuk ki. 30 perc párolás után botmixerrel turmixoljuk össze az almát, és adjuk hozzá a vaníliát.
  2. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük fel. A tejszínt és a tojásfehérjét keverjük hozzá az almás krémhez.
  3. A zselatint meleg vízben oldjuk fel, és ha kell, alacsony láng felett addig kevergessük, míg fel nem oldódik. Ha az almás krém már kellőképpen lehűlt, keverjük el benne alaposan a zselatint, és tegyük egy órára hűtőbe.

Áfonyás zselé

  1. Az áfonyát fedő alatt nagyon alacsony lángon pároljuk meg. Botmixerrel pürésítsük. A cukor hozzáadása után tegyük vissza alacsony lángra melegíteni. Adjuk hozzá az előzőleg meleg vízben feloldott zselatint és a két evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt. 2-3 percig alacsony lángon rotyogtassuk. Miután kész, hűtsük le.
  2. Egy kisebb, de mély sütiforma oldalát hideg vízzel nedvesítsük be. Vegyük ki a hűtőből a két krémet, és mindkettőt kicsit keverjük fel. Az edény aljára kanalazzuk bele az almás krémet, majd rá az áfonyásat. Az kerül majd alulra. A képen latható egy harmadik fajta krém. Az csak saját ötlet. A két krém maradékait összekevertem, és díszítésként még hozzáadtam a többi krémhez.
  3. 2 óra hűtőben való pihentetés után tányérra vagy tálcára fordítsuk ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Kellemesen hűvös és kevésbé édes desszert. Télen és nyáron egyaránt fogyasztható. Szintén angol recept. Sikerélményben volt részem, mivel nagyon szépen ki tudtam fordítani a formából, ami azelőtt sosem sikerült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!