r
Nosalty Logó

Almamentő diós rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
timcsiikee
Almamentő diós rétes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

791
Kalória
15.5g
Fehérje
76.5g
Szénhidrátok
51.2g
Zsír
220.6g
Víz
90g
Koleszterin
9.7g
Rost
37.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2486.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    882.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk (ha mirelit), majd ketté vesszük. Egyforma téglalap méretűre nyújtjuk őket.
  2. A tojásokat ketté vesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a ledarált, ízlés szerinti cukorral megszórt diót.
  3. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, cukrozzuk-fahéjazzuk ízlés szerint.
  4. A kinyújtott téglalap tésztát hosszanti irányban a felét megkenjük lekvárral. A dió masszát két felé osztjuk, ezt rákenjük a lekvárra, majd az almát is ketté vesszük, szintén elosztjuk a diórétegre.
  5. A két tojássárgájához keverjünk egy evőkanál tejet vagy vizet (ha elég folyós akkor nem kell, de nekem nagyon sűrű volt és alig kenhető).
  6. A megkent oldalon egy centi részen hajtsuk fel a tésztát, kicsit nyomkodjuk az oldalához. Ezt a felhajtott csíkot kenjük meg tojássárgával, majd hajtsuk rá a tészta másik felét, a széleinél, ha kell, hajtsuk alá, kicsit nyomkodjuk össze, és tegyük gáztepsibe.
  7. A tetején előre halványan bevághatjuk (nem teljesen, csak a felszínen) a tésztát, amilyen szeleteket kb. akarunk majd szelni, majd kenjük meg a maradék tojássárgával alaposan.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig csak simán, majd az utolsó 10 percen légkeveréssel süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Otthon megmaradt pár már fonnyadni készülő alma, így megkérdeztem anyukámat, hogy mit is csináljak belőle. Azt mondta, valami diós-almásra vágyik. Gondolkodtam mit is csinálhatnék. A máglyarakáshoz nem volt se kifli, se zsemle, nem volt túl sok kedvem tésztát gyúrogatni sem, majd rájöttem, hogy pékségben gyakran szeret venni effajta réteseket, egyik kedvence az almás. Így találomra összeválogattam, ami kellhet, az arányokat is találomra állítottam össze, és megszületett ez a finomság. Aznap az első rúd már el is fogyott, pedig csak ketten ettünk belőle. :) Mivel nekünk a kertben van diófa, és ebből készítünk darált diót, így nem tudom árban vajon mennyi lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!