Almamentő diós rétes
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 220.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 204.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2486.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 882.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
6 kis db alma
-
2 db tojás
-
5 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A leveles tésztát kiolvasztjuk (ha mirelit), majd ketté vesszük. Egyforma téglalap méretűre nyújtjuk őket.
- A tojásokat ketté vesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a ledarált, ízlés szerinti cukorral megszórt diót.
- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, cukrozzuk-fahéjazzuk ízlés szerint.
- A kinyújtott téglalap tésztát hosszanti irányban a felét megkenjük lekvárral. A dió masszát két felé osztjuk, ezt rákenjük a lekvárra, majd az almát is ketté vesszük, szintén elosztjuk a diórétegre.
- A két tojássárgájához keverjünk egy evőkanál tejet vagy vizet (ha elég folyós akkor nem kell, de nekem nagyon sűrű volt és alig kenhető).
- A megkent oldalon egy centi részen hajtsuk fel a tésztát, kicsit nyomkodjuk az oldalához. Ezt a felhajtott csíkot kenjük meg tojássárgával, majd hajtsuk rá a tészta másik felét, a széleinél, ha kell, hajtsuk alá, kicsit nyomkodjuk össze, és tegyük gáztepsibe.
- A tetején előre halványan bevághatjuk (nem teljesen, csak a felszínen) a tésztát, amilyen szeleteket kb. akarunk majd szelni, majd kenjük meg a maradék tojássárgával alaposan.
- Előmelegített sütőben 20 percig csak simán, majd az utolsó 10 percen légkeveréssel süssük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 21001
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Ajánló
Cukor helyett használhatunk édesítőszert, a mértékeket lehet módosítani, ha valaki pl. több töltelékkel szereti a rétest. A lekvárt is bármilyet választhatunk ízlésünk szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Otthon megmaradt pár már fonnyadni készülő alma, így megkérdeztem anyukámat, hogy mit is csináljak belőle. Azt mondta, valami diós-almásra vágyik. Gondolkodtam mit is csinálhatnék. A máglyarakáshoz nem volt se kifli, se zsemle, nem volt túl sok kedvem tésztát gyúrogatni sem, majd rájöttem, hogy pékségben gyakran szeret venni effajta réteseket, egyik kedvence az almás. Így találomra összeválogattam, ami kellhet, az arányokat is találomra állítottam össze, és megszületett ez a finomság. Aznap az első rúd már el is fogyott, pedig csak ketten ettünk belőle. :) Mivel nekünk a kertben van diófa, és ebből készítünk darált diót, így nem tudom árban vajon mennyi lehet.