r
Nosalty Logó

Almafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 1415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
  4. A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
  5. Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
  6. A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
  7. A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 34147
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira napjaink részévé vált az alma, hogy sokszor eszünkbe sem jut, hogy milyen felhasználási lehetőségei vannak. Pedig ezt a felfújtat is nagyon pikánssá teszi, és a vaníliával együtt nagyszerű párost alkotnak.

Hozzávalók

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...