Ajváros babsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
956
kcal
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
956
kcal
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
310
kcal
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3062.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 851 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 888 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 800 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
956
kcal
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3062.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 851 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 888 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 800 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
956
kcal
- 21% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
-
75 g feta sajt
-
3 db borsmentalevél
-
2 ek ajvár
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A babot hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. Majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott fetát és az apróra vágott mentát.
- Az ajvárt simára keverjük az olajjal és az ecettel. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára öntjük, jól elkavarjuk, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4698
- Feltöltés dátuma: 2016. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha az ajvárunk nem elég erős, ízesíthetjük a salátánkat erős paprikával is.