Aglio e olio aquadellával és kelbimbóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
794
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1587
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1455 micro
Összesen
794
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1473.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 260 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 347 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 725 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2909 micro
Összesen
1587
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát megpucoljuk, és a chilivel együtt apróra vágjuk.
- A kelbimbóról, ha szükséges, leszedjük a külső, elálló leveleket.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rátesszük a chilit, a fokhagymát és a még fagyos aquadellát.
- Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és kb. 15 perc alatt átsütjük benne a kelbimbót. Akkor jó, ha belül puha, kívül pedig kapott egy kis színt.
- A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.
- Ha kész, leszűrjük a tésztát, és a chilis-fokhagymás halas olajba forgatjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, és azzal is összeforgatjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1173
- Feltöltés dátuma: 2016. március 02.
Ajánló
Parmezán és száraz fehér bor.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Gyors tél végi tészta, egy különleges apróhallal, az aquadellával.