Afrikai harcsafilé burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Harcsafiléhez
-
200g hal115 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Burgonyapüréhez
-
250g burgonya144 kcal
-
250g víz0 kcal
-
2g himalája só0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
609
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Harcsafiléhez
-
800g hal461 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Burgonyapüréhez
-
1000g burgonya578 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
6g himalája só0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
2437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Harcsafiléhez
-
23.2g hal13 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Burgonyapüréhez
-
29g burgonya17 kcal
-
29g víz0 kcal
-
0.2g himalája só0 kcal
-
14.5g tej8 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1757 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 494.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
609
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 144.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7027.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 4467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1979.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
2437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Harcsafiléhez
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk himalája só
-
1 kávéskanál fekete bors
Burgonyapüréhez
-
1 kg burgonya
-
1 teáskanál himalája só
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
Elkészítés
Harcsafiléhez
- Pácolt halfilé: előző este egy zárható edényben elkészítjük a halhoz a pácot: apróra vágott fokhagyma, só, bors és olaj, a hal mindkét oldalát jól beleforgatjuk.
- Másnap egy tepsibe tesszük a halat, meglocsoljuk a maradék olajjal, lefedjük egy darab alufóliával, és sütőben 160 fokon körülbelül 15 percig sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül grillezzük.
- Burgonyapüré: a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt leöntjük a főzőlevet, krumplinyomóval összetörjük, beleöntjük a tejet, ha felforrt, belekeverjük a vajat, szükség esetén még sózzuk.
- Natúr vagy az őszi zöldségmártással tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10485
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.
Ajánló
Az Őszi zöldségmártásommal nagyon-nagyon ízletes ebéd készül belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Nagyon szeretem a halételeket. Ha rászánjuk a pácolási időt (12-48 órát), akkor szerintem nagyon finom, könnyű és gyorsan elkészülő ebéd vagy vacsora születhet belőlük.