Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
-
150g vaddisznóhús183 kcal
-
10g mangalica zsír90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
5g áfonyadzsem14 kcal
-
13g vargánya gomba3 kcal
-
15g vörösáfonya7 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vajas galuska
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
812
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
-
600g vaddisznóhús732 kcal
-
40g mangalica zsír361 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
60g vörösáfonya28 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vajas galuska
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
3247
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
-
36.8g vaddisznóhús45 kcal
-
2.5g mangalica zsír22 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
6.1g zöldpaprika1 kcal
-
1.2g áfonyadzsem3 kcal
-
3.1g vargánya gomba1 kcal
-
3.7g vörösáfonya2 kcal
-
6.1g száraz vörösbor5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Vajas galuska
-
18.4g finomliszt67 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 240.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
812
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 173 g
Zsír
-
Összesen 150.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3550.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 1664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 961.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 3418 micro
-
β-crypt 629 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2653 micro
Összesen
3247
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 158 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
-
4 dkg mangalica zsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 g fűszerpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 ek áfonyadzsem
-
1 dl száraz vörösbor
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Vajas galuska
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
10 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
- A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, a zsírban megfonnyasztjuk, ezután a tűzről levéve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk és tovább pörköljük. A hús levet fog engedni, de ha mégsem, akkor kevés vizet öntsünk alá, fűszerezzük őrölt köménnyel és időnként megkeverve fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy a hús ne főjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék. Ellenőrizzük sűrűn a levét, mert ha teljesen elfő, odaéghet. Ha a hús puhulni kezd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és az áfonyadzsemet, majd tovább főzzük. Amikor már teljesen omlós a hús, hozzáadjuk a felszeletelt vargánya gombát, adjuk hozzá az aszalt áfonyát, majd főzzük, amíg besűrűsödik a pörkölt leve. Végül a borral állítsuk be ízlés szerint a szaft sűrűségét. Forraljuk 1-2 percig. A galuskához lisztet szitálunk egy keverőtálba, a közepén mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, megsózzuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy fakanállal összedolgozva képlékeny (nem túl kemény, nem túl lágy) tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal, esetleg késsel forró vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük. Tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 73
- Össznézettség: 75758
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
dnbsoldiers
26 recept
Mint mindig, most is leírom, hogy használjunk jó minőségű bort (az alsó polcos koccintós nem jó) az étel elkészítéséhez, mert ízletesebb lesz tőle az étel kétszeresen is. Egyszer amikor a főzéshez használjuk, és egyszer amikor isszuk mellé.