r
Nosalty Logó

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dnbsoldiers
Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Vajas galuska

812
Kalória
43.2g
Fehérje
69g
Szénhidrátok
37.7g
Zsír
240.4g
Víz
108.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
5.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Vajas galuska

Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Vajas galuska

Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

Vajas galuska

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    3418 micro
  • β-crypt
    629 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2653 micro
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

Áfonyás-vörösboros vaddisznópörkölt

  1. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, a zsírban megfonnyasztjuk, ezután a tűzről levéve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk és tovább pörköljük. A hús levet fog engedni, de ha mégsem, akkor kevés vizet öntsünk alá, fűszerezzük őrölt köménnyel és időnként megkeverve fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy a hús ne főjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék. Ellenőrizzük sűrűn a levét, mert ha teljesen elfő, odaéghet. Ha a hús puhulni kezd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és az áfonyadzsemet, majd tovább főzzük. Amikor már teljesen omlós a hús, hozzáadjuk a felszeletelt vargánya gombát, adjuk hozzá az aszalt áfonyát, majd főzzük, amíg besűrűsödik a pörkölt leve. Végül a borral állítsuk be ízlés szerint a szaft sűrűségét. Forraljuk 1-2 percig. A galuskához lisztet szitálunk egy keverőtálba, a közepén mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást, megsózzuk, az olvasztott vajat hozzáadjuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy fakanállal összedolgozva képlékeny (nem túl kemény, nem túl lágy) tésztát kapjunk. Galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal, esetleg késsel forró vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Mint mindig, most is leírom, hogy használjunk jó minőségű bort (az alsó polcos koccintós nem jó) az étel elkészítéséhez, mert ízletesebb lesz tőle az étel kétszeresen is. Egyszer amikor a főzéshez használjuk, és egyszer amikor isszuk mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!