Áfonyás sajttorta Emőke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emőke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
560
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
3354
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
6g vaj43 kcal
-
14g kekszmorzsa59 kcal
-
14g áfonya8 kcal
-
36g krémsajt90 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
560
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 193.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1476.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.3 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 307 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 828 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 813 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
3354
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
450 g krémsajt
-
150 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
4 db tojás
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
- Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
- Szórjuk rá az áfonyát.
- Tegyük keverőtálba a tojásokat, krémsajtot, cukrot, vanília kivonatot, és keverjük jó habosra.
- Öntsük az áfonyára, és süssük kb. 35-40 percig (vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje).
- Hagyjuk hűlni, és szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 975
- Tegnapi nézettség: 32
- 7 napos nézettség: 195
- Össznézettség: 172704
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emőke
47 recept
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, finom sajttorta. Rachel Allen Bake c. könyvéből. Nagyon szeretjük.