r
Nosalty Logó

Áfonyás-narancsos scone

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-narancsos scone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 1657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsról zöldséghámozóval levágjuk a héját vigyázva, hogy csak a narancssárga maradjon meg feldolgozásra, és julienne-re vágjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sütőporral, sóval, édesítőszerrel, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, a tojást, és robotgéppel lassan keverve adjuk hozzá a tejet.
  3. Mikor elértük a kívánt állagot (ragacsos, kissé lágy tészta), akkor hozzákeverjük a narancshéjat és az áfonyát. Félretesszük pihenni egy negyed órát hűtőbe.
  4. Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, és kinyújtjuk 2-2,5 cm vékonyra. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (nekem 8 db lett ebből a mennyiségből). Tojással megkenjük a tetejét.
  5. Sütőpapírral béllet tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha meghűlt, kettévágjuk, és lekvárral megkenve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 738
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-narancsos scone
Évi néni 1830 recept

Ma reggel láttam a TV-ben ezt a receptet. Kipróbáltam fele arányban CH csökkentett liszttel. Végül, mikor elkészült, házi szilvalekvárt kentem bele. Sok mindennel tölthető vérmérséklet szerint. Míg írom, közben meg is kóstolom, és igen meg vagyok elégedve a végeredménnyel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...