r
Nosalty Logó

Áfonyás-mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7642.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    3545 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2832 micro
Összesen 5351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a tojást és a cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, a mézet és a mézeskalács fűszert.
  2. Sima tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztát gombóc formában folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tészta felét belisztezett lapos tepsibe simítjuk. (A nagyméretű sütőtepsi tökéletes, csak a fele tepsit töltsük meg a tésztával.)
  5. Elkenjük rajta a lekvárt, és erre kerül a tészta másik fele.
  6. A tetejét bekenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  7. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23585
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyobbik fiam talált egy 2004-es újságot, abban nézte ki ezt a receptet. Nagy sikere volt. Igaz, hogy csak kötélidegzetűeknek ajánlom az elkészítését, mert a tésztát a tepsibe simítani az elég komoly kihívás! A lekvár feletti réteget különösen, főleg, hogy két segítségem is volt. (De megérte :-))

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...