r
Nosalty Logó

Áfonyás habos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás habos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír

tészta

krém

tojáshab

összeállítás

díszítés

Összesen 1180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír

tészta

krém

tojáshab

összeállítás

díszítés

Összesen 14139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír

tészta

krém

tojáshab

összeállítás

díszítés

Összesen 426 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    1243.5 g
  • Telített zsírsav
    762 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    363 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    4458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3496.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10413 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    2568 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1799 micro
Összesen 14139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tojáshab

összeállítás

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A vajat a liszttel robotgépben morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel és a narancshéjjal homogénre keverjük, majd a robotgépbe töltjük. Addig keverjük az elegyet, míg össze nem áll.
  3. Belisztezett munkalapon átgyúrjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformába beleférjen. Miután formába tettük, még ne vagdossuk le a túllógó széleket. Böködjük meg villával, majd tegyük 30 percre hűtőbe.
  4. Ezalatt előmelegíthetjük már a sütőt 200°C -ra (villanysütő, gáz 6-os fokozat), illetve el tudjuk készíteni a krémes részeket.
  5. Ha letelt az idő, összegyűrt sütőpapírral kibéleljük, majd megtöltjük sütőbabbal. Vakon 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a töltőanyagot, és 10 percig tovább sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és levágjuk a széleket.
  6. A sütőt letekerjük 180°C-ra (villany, gáz 4-es fokozat), hiszen még szükségünk lesz majd rá. A tésztát egy nappal korábban is meg lehet sütni akár.

krém

  1. Serpenyőben főzzük pépesre az áfonyát 2 evőkanál vízzel. Nagyjából közepes lángon 15 perc alatt kész van. Ezután ízléstől és gyümölcstől függően vagy szitán átnyomjuk, vagy lusta asszony módra homogénre turmixolhatjuk.
  2. Tiszta lábosban (érdemes rögtön abban készíteni) simára keverjük a kukoricalisztet a citrom és a narancsok levével.
  3. Hozzáadjuk a gyümölcspürét és a cukrot, majd a gázra visszarakva melegítsük addig, míg bugyborékolni kezd és besűrűsödik.
  4. Gázról levéve adjuk hozzá a vajat és a tojásokat, és keverjük homogénre. Közepes lángra visszatéve besűrítjük.

tojáshab

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a lisztet.
  3. Fényes, kemény habbá verjük.

összeállítás

  1. Az elősütött tésztára ráöntjük a gyümölcsös masszát, majd rákanalazzuk a tojáshabot. Érdemes először a szélekre kanalazni, majd a közepére halmozni a többit úgy, hogy befedje az egész sütit.
  2. 18-20 percig sütjük a 180°C-ra mérsékelt sütőben. Akkor lesz kész, ha a tojáshab kemény lesz és egy kicsit megpirul.
  3. Ha kivettük a sütőből, 30 percet még pihentessük a formában, ezután tehetjük csak át másik tálra. Érdemes ott is legalább még fél órát várni vele.

díszítés

  1. Félbevágott gránátalmát kimagozzuk, és csak rászórjuk a tetejére. A díszítés opcionális, elhagyató.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2490
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 29.

Ajánló

Ajánlom minden édesszájúnak, és annak, aki szeret nem mindennapos édességet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapra készült ez a Good Food magazin ihlette alkotás (2013/12).  Az alsó réteg helyettesíthető más bogyós gyümölccsel. Az albérletemben sajnos nincsen pite forma, abban lenne az igazi.:) De így is nagy volt a sikere. Nekem kicsit édes lett, legközelebb a gyümölcshöz kevesebb cukrot fogok használni. Sütőbabot kell használni hozzá, hogy a tészta szépen süljön meg. Ha előre tervezzük ennek a sütinek a készítését, akkor előző este már el lehet készíteni a tésztáját, és akkor másnap azzal időt nyerhetünk.

Hozzávalók

tészta

krém

tojáshab

összeállítás

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...