Áfonyás habos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
tészta
-
117g vaj837 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g víz0 kcal
krém
-
21g áfonya12 kcal
-
14 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
7g vaj51 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g víz0 kcal
tojáshab
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
3 kcal
összeállítás
-
25g gránátalma12 kcal
díszítés
Összesen
1180
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
tészta
-
1400g vaj10038 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
16g víz0 kcal
krém
-
250g áfonya143 kcal
-
45g kukoricaliszt163 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
85g vaj609 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g víz0 kcal
tojáshab
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
összeállítás
-
300g gránátalma139 kcal
díszítés
Összesen
14139
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
tészta
-
42.3g vaj303 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
krém
-
7.5g áfonya4 kcal
-
1.4g kukoricaliszt5 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
5.4g narancslé3 kcal
-
3g barna cukor11 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.5g víz0 kcal
tojáshab
-
4.8g tojásfehérje3 kcal
-
6g barna cukor23 kcal
-
0.3g kukoricaliszt1 kcal
összeállítás
-
9.1g gránátalma4 kcal
díszítés
Összesen
426
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 887 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 868 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
1180
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 1243.5 g
-
Telített zsírsav 762 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 363 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 4458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3496.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1401 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724.9 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 10413 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 2568 micro
-
β-crypt 306 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1799 micro
Összesen
14139
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
426
kcal
Hozzávalók
tészta
-
100 g porcukor
-
2 db tojássárgája
-
2 evőkanál víz
krém
-
3 evőkanál kukoricaliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 narancsból nyert narancslé
-
100 g barna cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
2 evőkanál víz
tojáshab
-
4 db tojásfehérje
-
1 csapott ek kukoricaliszt
összeállítás
-
1 db gránátalma
díszítés
Elkészítés
tészta
- A vajat a liszttel robotgépben morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is.
- A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel és a narancshéjjal homogénre keverjük, majd a robotgépbe töltjük. Addig keverjük az elegyet, míg össze nem áll.
- Belisztezett munkalapon átgyúrjuk, kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformába beleférjen. Miután formába tettük, még ne vagdossuk le a túllógó széleket. Böködjük meg villával, majd tegyük 30 percre hűtőbe.
- Ezalatt előmelegíthetjük már a sütőt 200°C -ra (villanysütő, gáz 6-os fokozat), illetve el tudjuk készíteni a krémes részeket.
- Ha letelt az idő, összegyűrt sütőpapírral kibéleljük, majd megtöltjük sütőbabbal. Vakon 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a töltőanyagot, és 10 percig tovább sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és levágjuk a széleket.
- A sütőt letekerjük 180°C-ra (villany, gáz 4-es fokozat), hiszen még szükségünk lesz majd rá. A tésztát egy nappal korábban is meg lehet sütni akár.
krém
- Serpenyőben főzzük pépesre az áfonyát 2 evőkanál vízzel. Nagyjából közepes lángon 15 perc alatt kész van. Ezután ízléstől és gyümölcstől függően vagy szitán átnyomjuk, vagy lusta asszony módra homogénre turmixolhatjuk.
- Tiszta lábosban (érdemes rögtön abban készíteni) simára keverjük a kukoricalisztet a citrom és a narancsok levével.
- Hozzáadjuk a gyümölcspürét és a cukrot, majd a gázra visszarakva melegítsük addig, míg bugyborékolni kezd és besűrűsödik.
- Gázról levéve adjuk hozzá a vajat és a tojásokat, és keverjük homogénre. Közepes lángra visszatéve besűrítjük.
tojáshab
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a lisztet.
- Fényes, kemény habbá verjük.
összeállítás
- Az elősütött tésztára ráöntjük a gyümölcsös masszát, majd rákanalazzuk a tojáshabot. Érdemes először a szélekre kanalazni, majd a közepére halmozni a többit úgy, hogy befedje az egész sütit.
- 18-20 percig sütjük a 180°C-ra mérsékelt sütőben. Akkor lesz kész, ha a tojáshab kemény lesz és egy kicsit megpirul.
- Ha kivettük a sütőből, 30 percet még pihentessük a formában, ezután tehetjük csak át másik tálra. Érdemes ott is legalább még fél órát várni vele.
díszítés
- Félbevágott gránátalmát kimagozzuk, és csak rászórjuk a tetejére. A díszítés opcionális, elhagyató.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2490
- Feltöltés dátuma: 2014. január 29.
Ajánló
Ajánlom minden édesszájúnak, és annak, aki szeret nem mindennapos édességet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Névnapra készült ez a Good Food magazin ihlette alkotás (2013/12). Az alsó réteg helyettesíthető más bogyós gyümölccsel. Az albérletemben sajnos nincsen pite forma, abban lenne az igazi.:) De így is nagy volt a sikere. Nekem kicsit édes lett, legközelebb a gyümölcshöz kevesebb cukrot fogok használni. Sütőbabot kell használni hozzá, hogy a tészta szépen süljön meg. Ha előre tervezzük ennek a sütinek a készítését, akkor előző este már el lehet készíteni a tésztáját, és akkor másnap azzal időt nyerhetünk.