r
Nosalty Logó

Áfonyás cukkinikenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Áfonyás cukkinikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 499 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    537 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6262 micro
Összesen 1990 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd hagyjuk állni hogy levet engedjen.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal, egy csipet sóval, és a reszelt citromhéjjal.
  3. A tojásokat keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez és szintén keverjük simára.
  4. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkinit is, majd keverjük alaposan össze.(a cukkinit nem kell kinyomkodni, levével együtt keverjük hozzá)
  5. Ezután adjuk hozzá az áfonyát, majd óvatosan, hogy a gyümölcs ne törjön, keverjük, forgassuk össze.
  6. A sütőformát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 55 percig sütöttem.)
  8. A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1325
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...