r
Nosalty Logó

Achiotés piros csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Achiotés piros csirke
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

723
Kalória
30g
Fehérje
49.8g
Szénhidrátok
46.7g
Zsír
330.5g
Víz
120.9g
Koleszterin
9.2g
Rost
12.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    2749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6459 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    5497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük el a pácot. A pasztát először keverjük ki olívaolajjal, sóval, borssal, római köménnyel, majd turmixoljuk össze vöröshagymával, fokhagymával, paradicsommal, és aki szereti az erőset, egy kevés friss piros, kimagozott chilivel.
  2. Ebbe forgassuk bele a korábban besózott csirkecombokat és egy lezárt edénybe tegyük egy éjszakára pácolódni a hűtőbe, de legalább 1 órát hagyjuk benne.
  3. Másnap egy kerámiatálba vagy tepsibe tegyük bele héjastól a mosott, darabolt sütnivaló burgonyát, pici olívaolajjal locsoljuk meg, sózzuk-borsozzuk, és erre fektessük a pácolt combokat. A pácból kenjünk még a husira, és egy félbevágott citromot tegyünk a tál két végébe.
  4. Így takarjuk le benedvesített sütőpapírral, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Utána vegyük le a takarást, kenjük meg még egyszer a páccal, és süssük még további 30-40 percig, ameddig a combok és a burgonya is megpirul.
  5. A szószt beforralhatjuk, csinálhatunk belőle szószt, én nem tettem, hagytam szuper ropogósan a húst. Alul a burgonyát a húsból lefolyó piros olajjal forgassuk viszont át!
  6. Tálaláskor halmozzuk a burgonyát a két tányérba, tegyünk mellé a csirkecombokat, ezeket limekarikákkal és korianderrel díszítsük. Jól illik hozzá a paradicsomos salsa, a sült kukorica, az avokádó vagy a guacamole. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Illatos, csodaszép, ízletes, ez a három szó biztosan illik erre a fogásra, és csak egy edény kell hozzá! Az elkészítés előtt olvassátok el ezt a cikket, ha pedig nem sikerült achiote pasztát szereznetek, akkor fűszerezzétek így a csirkecombokat: 1 1/2 ek fűszerpaprika, 1 ek ecet, 3/4 tk oregáno, 1 gerezd fokhagyma, 1/4 tk római kömény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!