Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Bár a kávé önmagában is egészséges lehet - ha megfelelő mennyiségben fogyasztod - , van néhány trükk, amivel nemcsak jobbá, de finomabbá is teheted!

Sokak számára kávé nélkül nem is indul el a nap. Mindenkinek megvannak a bevált kombói, azonban ez gyakran unalmassá válhat, még akkor is, ha kicsit variálunk a tej mennyiségével. Ezért is hoztunk nektek pár trükköt, amivel nemcsak feldobhatjátok a reggeli kávétokat, de egészségesebbé is tehetitek.

Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Banános kávé

Ezzel az összeállítással, nemcsak a kávét intézhetjük el, de a reggelit is letudhatjuk egy füst alatt. Ez a kombináció tele van értékes tápanyagokkal, és nagyon laktató, szóval még egy kis időt is megspórolunk magunknak. Szükségünk lesz hozzá egy fél banánra, egy frissen lefőzött kávéra és 2 dl tejre. Pucoljuk meg a banánt, majd a tejjel együtt tegyük bele egy turmixgépbe, és dolgozzuk őket össze. Öntsük ki egy pohárba, és kortyolgassuk el készülődés közben.

Egy kevéske vaj vagy kókuszzsír

Egy kanál vaj vagy kókuszzsír is egészségesebbé teszi a reggeli italunkat, mivel tele van vitaminokkal (A-vitamin, E-vitamin, szelén), és értékes zsírokkal, amik rengeteg energiát adnak a napkezdéshez. Amiatt sem kell izgulnunk, hogy zsírtartalmuk miatt meghíznánk, hiszen ezeket azonnal energiává alakítja a szervezetünk. Ettől függetlenül azért nem érdemes egynél több ilyet meginni reggelente.

Ha nem tudsz lemondani a cukorról

Ha nem tudunk lemondani az édes kávéról, semmi probléma, hiszen nem csak cukorral tehetjük édessé. Szerencsére pár fokkal egészségesebb alternatívák is vannak, ilyen például a méz, ami tartalmaz kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamint. Kell ennél több érv?

Fűszerezd meg!

Rakjunk a kávénkba egy kevéske fahéjat, amitől nemcsak finomabb, de sokkal egészségesebb is lesz, hiszen ennek a fűszernek gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van.


Még több kávé:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...