Ezt rakd a kávédba, ha fogyókúrázol

Sokan nem szívesen mondanak le a tejeskávéról még egy diéta kedvéért sem, pedig van egy sokkal jobb alternatíva, ami segítheti a fogyásodat, mindemellett krémessé is teszi a reggeli feketédet!

A reggeli feketének sokaknál olyan hagyománya van, hogy semmilyen diéta kedvéért nem hajlandóak lemondani róla. Alapvetően ebben a reggeli italban szinte alig van kalória, azonban ha tejet és cukrot is teszünk bele, már igencsak megdobhatja a napi energiabevitelünket.

Akadnak azonban olyanok, akik képtelenek feketén meginni, számukra lehet remek alternatíva egy kanál KÓKUSZOLAJ, amelynek, bár szintén sok benne a kalória, olyan előnyei vannak, amelyek segíthetik a fogyásodat – a tejjel ellentétben.

A kókuszolaj pörgeti az anyagcserét

A kókuszolajban úgynevezett közepes láncú trigliceridek találhatók, amelyek pozitív hatással lehetnek az anyagcserédre. Egy kutatásból kiderült, ha napi két evőkanálnyival fogyasztasz belőle, akkor akár 5%-kal is növelheted az energiafelhasználásodat. Ez akár napi 100-120 plusz kalória elégetését is jelentheti.

Csökken az étvágyad

Szintén a triglicerideknek lehetünk nagyon hálásak. Felmérések szerint ugyanis nemcsak abban segít, hogy több energiát égess el, de abban is, hogy csökkentsd az étvágyadat. Érdemes lehet tehát reggel a kávédba tenni belőle egy kanállal, ugyanis akik beépítik az étrendjükbe ezt a tápanyagot, azok összességében kevesebb kalóriát visznek be naponta.

Energikusabb leszel

Nyilván a legtöbben energialöketként használják a kávét, amire a kókuszolaj csak még jobban rásegít. Remek választás lehet edzés előtt is, ugyanis növeli a sportteljesítményedet is.

Immunrendszerünket is támogatja

A kávéban nincs túl sok tápanyag, hiszen leginkább antioxidánst tartalmaz, a kókuszolajban viszont olyan anyagok vannak, amelyek mikróbaölő hatásúak, és segíthetnek megerősíteni a szervezeted védekezőrendszerét.

Fontos!

Soha ne csak kókuszolajos kávét fogyassz reggelire, hiszen ez nem tartalmaz elegendő tápanyagot. Ha teheted és időd engedi, akkor készíts magadnak egy könnyed tojásrántottát, körözötett zöldségekkel vagy egy finom zabkását is mellé, amivel bőven kihúzod ebédig.

Körözött ahogy Glaser készíti

A körözöttet kicsumázott húsos zöldpaprikába is tölthetjük, amit a hűtőben megdermesztünk, majd karikákra vágva tálaljuk. A körözöttet ízesíthetjük őrölt borssal, meg zúzott ...

Krémes epres zabkása kakaóval

A legtöbb zabkásával az a bajom, hogy nem elég krémes, lágy nekem, ezért inkább darakása párti voltam, míg nem egyszer belefutottam pinteresten egy receptbe, ami tojásfehérjével dobja ...


Tudj meg többet a kávéról:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...