Sült sáska

Sült sáska

Leírás

Számos afrikai országban fogyasztanak rendszeresen sáskát, amit immáron az Európai Unió is elfogadott emberi fogyasztásra alkalmasnak. A sült sáska fehérjében nagyon gazdag és sok benne a rost, darálva pedig akár lisztként is használható. Nálunk leggyakrabban ropogósra sütve, snackként kapható, ám nem csak magában remek ropogtatnivaló, hanem salátáknak és tésztaételeknek is remek feltétje lehet. Fontos azonban, hogy a szárnyakat és a lábakat távolítsuk el fogyasztás előtt, ezek ugyanis nagyon szálkásak és nehéz elrágni. A tápanyaginformációk a Jimini's márka sáska-snackjének tápanyagának felelnek meg. https://www.jiminis.com/shop/lang/en/insect-snacks/245-grasshoppers-pepper-dried-tomatoes-3760274102417.html

Mikor vegyem

Egész évben.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, felbontás után pár napon belül elfogyasztandó.

100g Sült sáska

fehérjetartalom

54 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

10 g

víztartalom

0 g

gramm sült sáska?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

54 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

rost

12 g

cukor

2.6 g

vitaminok

1 találat

Címlapról ajánljuk

4 recept a szerény tarhonyából, hogy ne mindig köret legyen

A tarhonya magyar, házias konyhánk egyik népszerű és ikonikus köretopciója, amit szívesen fogyasztunk szaftos pörköltek és egyéb raguk mellett. És míg erre a célra is tökéletesek az apró szemek, bátran felhasználhatjuk őket egyéb fogásokban is a salátától kezdve a desszertig, ha kedvünk épp úgy tartja.

Lakos Benedek

További cikkek