Sózott törökmogyoró
Leírás
A törökmogyoró hazánkban is termő, de nem őshonos fafaj, melynek termése rendkívül egészséges. A törökmogyoró – hasonlóan a többi dióféléhez – fehérjében, rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag. Gasztronómiai felhasználása igen sokoldalú, elsősorban a cukrászatban, édesiparban alkalmazzák, de magában, vagy pörkölve-sózva remek ropogtatnivaló.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Sózott törökmogyoró
fehérjetartalom
17 g
zsírtartalom
10 g
szénhidráttartalom
21 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
357 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17 g
Zsír
telített zsírsav
10 g
ásványi anyagok
Nátrium
357 mg
szénhidrát
rost
7 g
cukor
3 g
vitaminok