Májgombóc
Leírás
A májgombóc egy általában csirke-, vagy sertésmájból készülő levesbetét, amelyet adhatunk akár csirkéből, akár zöldségből készült levesekhez. Májgombóc kapható félkészen, fagyasztott formában, ennek alapvető összetevői: máj, ivóvíz, zsemlemorzsa, hús, búzakenyér, pirított hagyma, búzaliszt, szójaliszt, étkezési só, tojáspor, élelmi rost, emulgeálószer, fűszerek. A májgombócot elkészíthetjük otthon is máj, tojás, hagyma, szikkadt zsemle, petrezselyem, illetve só, bors felhasználásával, de tehetünk bele egy kis búzadarát, vagy éppen majorannát is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben/mélyhűtőben.
100g Májgombóc
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
21 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok