Májgombóc

Májgombóc

Leírás

A májgombóc egy általában csirke-, vagy sertésmájból készülő levesbetét, amelyet adhatunk akár csirkéből, akár zöldségből készült levesekhez. Májgombóc kapható félkészen, fagyasztott formában, ennek alapvető összetevői: máj, ivóvíz, zsemlemorzsa, hús, búzakenyér, pirított hagyma, búzaliszt, szójaliszt, étkezési só, tojáspor, élelmi rost, emulgeálószer, fűszerek. A májgombócot elkészíthetjük otthon is máj, tojás, hagyma, szikkadt zsemle, petrezselyem, illetve só, bors felhasználásával, de tehetünk bele egy kis búzadarát, vagy éppen majorannát is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben/mélyhűtőben.

100g Májgombóc

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

21 g

víztartalom

0 g

gramm májgombóc?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...