r
Nosalty Logó

Karalábéleves májgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Karalábéleves májgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 277 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4529 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    3473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázom a karalábét.
  2. Felolvasztom a vajat és rádobom a kevéske cukrot, majd a kockázott karalábét, kevergetés közben enyhén megpirítom.
  3. Fél dl vízzel puhára párolom, fedő alatt, takarékon.
  4. Felengedem 1 l vízzel, hozzáadom a leveskockát és a tejet, összeforralom.
  5. A májgombócot adom, még egyet forr, lezárom.
  6. A petrezselyem-zöldet adom utoljára, azzal már nem főzzük többet.
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25474
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.

Ajánló

Könnyű nyári leves, de bármikor főzhető, amikor van nyersanyag. A májgombócot galuskára cserélve és vega leveskockát használva lakto vegetáriánusoknak is ajánlott. Úgy is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábéleves májgombóccal
Harmathy Ildikó 313 recept

Könnyű nyári leves, a karalábé és a petrezselyem a saját kertemből, a többi a konyhából. Mire a gyerek leteszi táskát, készen is van. A konyha felszereléséről: ezúttal a kés fontosságáról. Jó késsel öröm a metélés! A kedvencem az a csapókés, amit a képre feltettem. Súlyos, nehéz darab, egészen pontosan 40 cm hosszú. Letámasztom a hegyét a zöldség előtt és vállból nyomom a nyelét. Nincs a zöldségnek esélye ellene! Ott vág és úgy, ahogy én akarom! Ajánlom mindenkinek, aki sokat tevékenykedik a konyhában egy jó minőségű csapókés beszerzését. Nem olcsó, de bőven meghálálja az árát! Profi konyhákat ellátó üzletben érdemes venni, az enyém 9 évvel ezelőtt 20 ezer forint volt. A karalábé szeléshez, a petrezselyem-zöld aprításához, hús szeleteléséhez, tortalap vágásához,...mindig ezt használom. Talán csak hámozáshoz nem. Káposztát, citromot, paradicsomot, bármit papírvékonyra lehet szelni vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...