churut (hurut)
Leírás
A churut az erdélyi örmények egyik jellegzetes ételízesítője, az ángádzsáburleves (és nem csak) egyik alapvető hozzávalója. Nyáron készítik, annyit, hogy egy évig jusson. A churutot az örmények vitték magukkal, amikor letelepedtek Erdélybe. Szamosújváron, Gyergyószentmiklóson, Erzsébetvároson és egyéb örmények lakta településen mai napig készítik és használják.
Mikor vegyem
Nyáron készítik, annyit, hogy egy évig jusson mindenbe.
hogyan tároljam
hidegben, hűtőben
100g churut (hurut)
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok