Árpapehely
Leírás
Az árpa gőzölt, majd laposra préselt, hengerelt, élelmi rostokban gazdag magja. Joghurttal, kefírrel keverve tökéletes reggelizőpehely. A zabpehelyhez hasonlóan kekszek, sütemények tésztájához is adhatjuk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Légmentesen lezárva, konyhaszekrényben.
100g Árpapehely
fehérjetartalom
10.5 g
zsírtartalom
1.311 g
szénhidráttartalom
74.52 g
víztartalom
12.11 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
296 mg
Magnézium
96 mg
Kalcium
32 mg
Nátrium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.396 g
Kolin
37.8 mg
Niacin - B3 vitamin
6.269 mg
E vitamin
0.57 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.335 g
egyszeresen telített zsírsav
0.205 g
többszörösen telített zsírsav
0.771 g
ásványi anyagok
Kalcium
32 mg
Vas
2.68 mg
Magnézium
96 mg
Foszfor
296 mg
Nátrium
4 mg
Cink
2 mg
Réz
0.343 mg
Mangán
1.034 mg
Szelén
37.7 µg
szénhidrát
rost
10.1 g
cukor
0.8 g
víz
12.11 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.37 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.114 mg
Niacin - B3 vitamin
6.269 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.145 mg
Folát
8 µg
Kolin
37.8 mg
Lutein+zeaxantin
160 µg
E vitamin
0.57 mg
K vitamin
2.2 µg
B6 vitamin
0.396 g