7 tipp, hogyan vesd be a háztartásodban az újságpapírt

Miután kiolvastad az újságot, semmiképpen ne dobd ki, hiszen óriási hasznát veheted a háztartásodban, és nem csak az ablakpucolásra gondolunk.

Bár egyre kevesebb újságot vásárolunk, az akciós újságokat azonban szinte mindenki postaládájába bedobálják. Ezek a legtöbbször sajnos a szemétben végzik, pedig ezeket az újságokat háztartásunkban remek dolgokra felhasználhatjuk.

Hűtőbe vele!

Ha nem bírod elviselni, hogy mindig összekoszolódnak a hűtődben a polcok, akkor béleld ki őket újságpapírral. Bármi ömlik is ki, az újságpapír felszívja a nedvességet, csupán annyi a dolgod, hogy kiszeded, és kidobod, ha elhasználódott.

Szekrények tetejére

A magas szekrények – melyeket csak ritkán takarítasz elérhetetlenségük miatt – tetejét is lefedheted vele. Így csupán néhány havonta kell lerántanod az újságpapírokat, és tiszta is lesz a teteje.

Sütőtakarítás

Az biztosan nem újdonság, hogy az újságpapír remek üvegtisztításra. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a sütő ajtaját is meg tudjuk vele tisztítani. A legjobb pedig az, hogy amíg a rongyból szinte lehetetlen kimosni a zsírfoltokat, addig a papírt csupán ki kell dobni.

Nemcsak az ablak lesz gyönyörű tőle, de a sütő ajtaja is

A mikrónál is bevetheted

Az előbb említettek miatt a mikrót is bátran kitakaríthatod vele!

Sütőolaj

A sütőolajat nem tanácsos a lefolyóba önteni, inkább össze kell gyűjteni, és le kell adni a megfelelő gyűjtőpontokon. Ami a serpenyő aljában marad, azt persze nem tudod átönteni a tárolóedénybe, viszont ki tudod törölni egy újságpapírral.

Konyhai munkálatoknál

Remek lehet, ha valamilyen „mocskos” dolgot kell végezned a konyhában. Ha például krumplit pucolsz, dinnyét szelsz vagy halat takarítasz, akkor terítsd le a munkapultot újságpapírral. Akkor is alkalmazhatod, ha a gyerekek rajzolnak vagy ragasztóznak.

Rengeteg időt spórolhatsz meg, ha újságpapírt használsz a konyhában

Fényesítés

Tegyél egy kevés olajat a rozsdamentes edényeidre, majd újságpapírral alaposan töröld ki őket. Gyönyörűen csillogni fognak, és a rongy kimosásával sem kell bajlódnod.

Forrásunk volt.


Még több háztartási trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...