5 praktika, hogy mindig tiszta és illatos legyen a hűtőd

Legyen gyönyörűen tiszta és jó illatú a hűtőd, komolyabb erőfeszítés nélkül!

Mivel a hűtőben ételeket tárolunk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyenek különböző morzsák, ételmaradványok és ismeretlen foltok a polcokon. A hűtőtakarítás nem egyszerű, hiszen van néhány nehezítő tényező, azonban nem lehetetlen, hogy mindig tökéletesen tiszta és illatos legyen a frigód.

Tippek, hogy mindig tiszta és illatos legyen a hűtőd

Így takarítsd ki a hűtőt:

Mielőtt belevágnál a nagytakarításba, pakolj ki mindent a hűtődből, beleértve a polcokat és fiókokat is. (Érdemes lehet beszerezni egy hűtőzacskót, amiben a romlandó ételeidet tárolod, ameddig takarítasz.) Ezután moss el alaposan minden elemet egy mosogatószeres szivaccsal, majd töröld szárazra, és tedd vissza őket a helyükre. Persze megértjük, ha nincs időd ezt hetente többször is megcsinálni, így hoztunk neked pár olyan trükköt, amivel mindig friss és tiszta lesz a frigód.

Ragacs

A ragacsos szennyeződések sokszor előfordulnak a hűtőben, amiket a hőmérséklet miatt nem a legkönnyebb eltüntetni. A legjobb, ha egy szivacsot vagy egy tiszta konyharuhát forró vízzel átitatsz, majd rányomkodod az érintett felületre. Ez fellazítja kicsit, ami után már könnyedén eltüntetheted a makacs foltot.

Színeződések

Az elszíneződések ellen használj melamin anyagú koszradírt, más néven mágikus szivacsot. Ez hatékonyan felveszi a harcot a szennyeződések ellen.

Apró praktikákkal elkerülheted a heti hűtő nagytakarítást

Szószok

A különböző szószokat, mint a ketchup vagy a majonéz, gyakran fejjel lefelé tesszük be a hűtőbe, ami miatt kifolyhatnak. Állítsuk őket inkább egy tojástartóba, így elkerülhetjük, hogy a hűtődbe szivárogjon a tartalmuk.

Takard le!

Ha bevonod a polcokat valamilyen mosható alátéttel, akkor egyszerűen eltüntetheted a szennyeződéseket, ráadásul másodpercek alatt. Ezzel a trükkel akár el is kerülheted a havi nagytakarítást a hűtődben: csak vedd ki, öblítsd le, és kész!

Kellemetlen szagok

A kellemetlen hűtőszagokra már rengeteg boltban kapható termék létezik, azonban készíthetsz házilag is szagtalanítót. Önts egy kevés vaníliakivonatot egy vattacsomóra, amit egy kis tálkába téve tarts a hűtő hátsó részében.


Segítünk a takarításban:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...