Te jól használod a hűtőd? - Ezeket a hibákat kerüld el a helyes tárolás érdekében

Mit és hogyan érdemes tárolni a hűtőnkben ahhoz, hogy élelmiszereink a legtöbb ideig frissek maradjanak? Íme 7 tipp, amivel a legtöbbet hozhatod ki hűtődből.

Nálatok hogyan zajlik egy bevásárlás utáni kipakolás? Úgy pakolod be a hűtőbe ahogy éppen helyre találsz, vagy mindennek megvan a maga bevett kis zuga?

Ki gondolná, hogy egyáltalán nem mindegy, hova rakjuk például a tejet, a felvágottat, a zöldségeket és a nyers húsokat? A hűtő elrendezése nagyon is befolyásolja, mi meddig és milyen minőségben áll el a hűtőben, így ha te is kihoznád a maximumot élelmiszereid tartósságából, így törekedj a tökéletes hűtésre!

Ne a hűtő ajtajában tárold a tejtermékeket!

Az ajtóban ugyanis a legmagasabb a hőmérséklet, így a különböző tejtermékek itt kezdhetnek el a leghamarabb savanyodni. Persze senkit sem szeretnénk félrevezetni, valószínűleg így sem romlik meg a tej egy nappal azután, hogy az ajtóba teszed, de a tej, a vaj, a joghurt és még a tojás is több ideig bírhatja akkor, ha valamelyik belső polcra teszed őket.

Hogy minek tesz jót a hűtő ajtajában való tárolás? A különböző hűtésre szoruló növények és fűszerek itt igazán jól fogják érezni magukat!

A nyers hús és a felvágott ott érzi jól magát, ahol a hűtőd mutatja

A hűtő leghidegebb pontját legalul találod, éppen ezért ha rendelkezel húsos fiókkal, érdemes a felvágottakat és a friss nyers húsokat a hűtő aljára rendezni. Ha nincs erre kijelölt fiókod,a praktikusság érdekében használj fel egy műanyag dobozt, így elkerülheted a húslé szivárgása okozta felesleges takarítást.

Pulykamell sonka

Marha nehéz jó minőségű pulykasonkát venni a boltban, úgyhogy kipróbáltam, milyen házilag elkészíteni, és szuperül sikerült! Az állagán érezni, hogy ez bizony 100% húsból van, és ...

Szaftos paprikás csirke

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

A megfelelő hőmérséklet kiválasztása

Igazán a megfelelő hőmérséklet beállításán múlik minden. A legideálisabb hőmérséklet élelmiszereid számára 1.5°C-3.5 °C között van, ennél alacsonyabb vagy magasabb hőmérséklet már ronthat ételeid minőségén. Amennyiben nem rendelkezik a hűtőd állandó hőmérséklet jelzéssel, szerezz be egy egyszerű hőmérőt és ne felejtsd el néha leellenőrizni, hány fok van a frigóban.

Ellenőrizd az ajtót!

Jól szigetel a hűtőd ajtaja? Ellenőrizd a következőképpen: nyisd ki a hűtőt és tégy egy papírt az ajtóhoz, majd zárd rá az ajtót. Ha a papír ott marad, nem csúszik ki és még te sem tudod kitépni, valószínűleg nincs baj a szigeteléssel. Ha a lap kicsúszik vagy könnyen kihúzható, érdemes kicserélned az ajtó gumis szigetelését, innen ugyanis rengeteg hő távozhat.

Címkézd meg az ételeket!

Főzés után a maradékot bedobozolva a hűtődbe rakod, igaz? Előfordult már, hogy becsúszott valami hátra és csak napok után csodálkoztál rá, hogy vajon mióta lehet ott az a bedobozolt paprikás krumpli? Írd fel a dobozokra egy sima filctollal, mikor raktad félre őket a hűtőben, így ha észrevétlenül is, de idővel sokkal rendezettebb lesz a hűtőd.

PadThai, a legtutibb randikaja

Azoknak, akiknek a mikrós popcorn is odaég, a virslit is mindig túlfőzik, de szeretnének egy fancy, mégis egyszerűen elkészíthető kaját villantani. A legkirályabb dolog ebben a ...

Nem mindent kell hűtőben tárolni

Rengeteg helyet spórolhatsz, ha tudod, mi az aminek nem szükséges a hűtőben tartózkodnia. A paradicsom, a banán, a narancs, a ketchup, a mustár vagy például a méz egy száraz, hűvös helyen éppen olyan jól tárolható, nem szükséges a hűtőben időzniük.

Takarítás

Milyen gyakran érdemes kitakarítani a hűtőt? Ha minden harmadik hónapban áttörlöd a hűtő belsejét, és odafigyelsz az időközben kialakult szennyeződések eltüntetésére, valószínűleg tiszta és friss marad a hűtőd egész évben.

Ezeket olvastad már?

via: thekitchn

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!