Vágd fel úgy az újhagymát, mint egy profi!

Körülményes az újhagyma felvágása? Kövesd tippjeinket, és olyan könnyen fog menni, mint egy profinak!

Az újhagyma extra ízt ad az ételnek, ezért nem érdemes kihagyni főzés közben akkor sem, ha egy kicsit macerás is felvágni. Most épp ebben segítünk, hogy profin és gyorsan tudj dolgozni ezzel a kiváló alapanyaggal.

Vágd fel úgy az újhagymát, mint egy profi!

Először is fontos, hogy az újhagymát egy kicsit öblítsd le hideg víz alatt, mielőtt belevágnál a munkába. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a víz az újhagyma nyitott tetején is bejusson, mert gyakran ott ragad meg a föld, amit csak akkor veszel észre, amikor elkezded a szeletelést, és így minden csupa kosz lesz. Nem túl jó ez, de könnyű szerrel megelőzheted, ha először átöblögeted a szárát.

Miután leöblítetted és eltávolítottad a felesleges vizet (fejjel lefelé csöpögtesd ki), el kell távolítani a nyálkás, száraz vagy fonnyadt külső leveleket.

Állítsd sorba az újhagymákat, majd egy éles késsel vágd le az újhagyma gyökeres végét, vagyis a fehér végén lévő szőrös darabkákat. Ringató, azaz körkörös mozdulatokkal szeleteld fel az újhagymát egészen a végéig.

Olykor a receptek ujjnyi vastagságú, átlósan felvágott újhagymát kérnek, akkor csak annyi a különbség, hogy döntsd meg a kést, hogy megkapd a trapéz formát.

Kövesd tuti tippjeinket!

Azonban előfordulhat, hogy az adott ételhez hosszú, vékony újhagyma csíkokra van szükség, ilyenkor kicsit összetettebb a helyzet, de azért aggódni emiatt sem kell, nem fogsz beleizzadni. A vágásig minden a fent leírtak szerint történik. Ekkor vágd a hagymát három, nagyjából 5-8 centis darabra. Ezután hosszában óvatosan a jól ismert ringató mozdulatokkal szeleteld fel az újhagymát, míg el nem éred a kívánt méretet. És kész is!

Fagyaszd le a felesleget!

Ha túl sok újhagymát szeleteltél fel, és nem tudod mindet az ételben elhasználni, arra is van egy egyszerű megoldás: fagyaszd le őket! Tedd egy visszazárható tasakba az újhagymát, és mehet is a fagyasztóba. Amikor használni szeretnéd, egyszerűen hagyd, hogy kiolvadjanak vagy egy serpenyőben melegítsd fel őket, ha főzni szeretnél velük. Ugyan nem lesznek olyan ropogósak, mint frissen, de az ízük még így is finom lesz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...