Azt gondoltad, hogy a kenyeret nem nehéz megvajazni? Nos, ha otthon van az ember a négy fal között, valószínűleg mindegy is, de ha étteremben vagy társaságban teszi ezt, igenis számít a hogyan. Egy etikettszakértő most elárulta a vaj kenyérre kenésének titkát, és hol máshol tette volna, mint a TikTokon!
Szóval most már nemcsak olyan gasztrovideókat találhatunk a TikTokon, hogy miként kell kézi mixerrel krumplipürét készíteni vagy a szemeteszsákot megfelelően használni, már az ételekhez kötődő viselkedésünket is tökéletesre polírozhatjuk. Apwasi egy etikettszakértő, és @apwasiwine néven posztol videókat a TikTokra. Az egyik ilyenben azt mutatta meg, miként kell előkelően megvajazni egy kenyeret.
Vedd ki az egész vajat, és tedd a tányérodra. A kenyeret apró, könnyen bekapható darabokra törd – hangzik az instrukció. Innen ered a mondás: kenyértörés. Vajazd meg, és kész is, tökéletes.
@apwasiwine Breaking bread 🥖 #APWASI #etiquettetips #etiquettelessons #etiquettecoach #teachersoftiktok
♬ original sound - Apwasiwine
Több mint 4 millióan nézték meg a videót, ami elég megosztónak bizonyult. Sokan teljesen feleslegesnek ítélték ezt a procedúrát, és volt olyan kommentelő, aki egyenesen barbárnak titulálta. Sokak szerint időpazarlás az egész, és maga Apwasi is elismeri, hogy a mindenki által alkalmazott módszer nagyon praktikus, azonban hozzáteszi, hogy az etikett szerint helytelen. És az etikett nem arról szól, hogy praktikus.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Megannyi konyhai maradékmentő ötlet: