Sokan kiakadtak azon, milyen olcsó a dinnye az Aldiban

Túl alacsonynak számít a görögdinnye 149 forintos kilós ára az Aldiban, ezért kiakadtak az érdekképviseletek.

Túl olcsó a dinnye az Aldiban, állítja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete, akik szerint indokolatlan a szezon közepén az ennyire alacsony ár, mert így nem fedezi a termelők költségét.

Az Aldi mindössze 149/kg-os akciós áron adja a görögdinnyét, ami az agrárszakértő érdekképviseletek szerint nem más, mint egyszerű marketingeszköz a vevők megtartására, ezért elfogadhatatlannak találják, hiszen a termelőknek nem kedvez.

További kellemetlen mellékhatásként említik, hogy az aldis dinnyeár olyan végeláthatatlan árversenyt idézhet elő, amelybe minden más áruházlánc is be fog kapcsolódni.

Veszélyben a magyar dinnye jövője

A szakemberek szerint súlyos aggodalomra ad okot, ha a kereskedők ilyen mértékben figyelmen kívül hagyják a termelők érdekeit és megélhetését, hiszen a Magyarországon található termőterület már most a fele az öt évvel ezelőttinek, ami miatt nemsokára rá fogunk szorulni a silányabb, de drágább import dinnyére.

Forrásunk volt.


Még több aktuális hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...