A hónap végén kezdődik a nagyböjt, úgyhogy nemsokára benne vagyunk a "farsangfarkában", a farsang utolsó pár napjában, a karneválok, nagy mulatságok időszakában. Ha addigra már a fülünkön jön ki a sok szalagos és csörögefánk, készítsünk a családnak gyümölcsös fánkokat. Rejtsünk almát a párnás tésztába. Töltsünk vagy keverjünk túrót a tésztába, adjunk mellé barackbefőttet vagy lekvárt. A fahéj és szilva összeállítás is csábítóan hangzik. A narancsos ízvilág pedig igazán különlegessé teheti a fánkvariációk sorát!
-
1.
10 perces almafánk
-
2.
Almás túrófánk
-
3.
Citromos túróval töltött fánk
-
4.
Ananászos-rizses fánk
-
5.
Fánk fahéjas szilvalekvárral
-
6.
Frissen sült mazsolás tarkedli -Tarkedli 2.
-
7.
Fánk konyakos-gyümölcsös öntettel
-
8.
Fánkcsillag házi narancslekvárral
-
9.
Barack