Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!

Gyakran halljuk, hogy ajánlott rendszeresen – legalább heti egyszer – halat fogyasztani a megfelelő omega-3 zsírsav-bevitel érdekében. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy omega-3 zsírsavforrásként a tengeri halak jelentősek, az édesvíziek nem.

Ettől azonban még nem kell félresöpörni a pontyot, a busát, a fogast, a kárászt, a pisztrángot, a keszeget, a harcsát az asztalról!

Az édesvízi halak is kiváló fehérjeforrások, jellemzően alacsony zsírtartalmúak, változatosan, könnyen elkészíthetőek. Velük kapcsolatban leginkább arra kell figyelnünk, hogy magas víztartalmuk miatt nagyon gyorsan romlanak, ezért használjuk fel őket a vásárlás napján, vagy fagyasszuk le őket!

Bátran készítsünk hazai, édesvízi halat hetente (legalább) egyszer – kitűnőek akár levesként, akár grillezve, sütve, zöldségekkel készítve, karakteresen fűszerezve, és jól beilleszthetőek a kiegyensúlyozott vagy a testsúlycsökkentő étrendbe is.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energiatartalmú édesvízi halból készült étel receptjét, próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Kárász grillserpenyőben vegyes zöldséggel

  2. 2.

    Sült ponty grillezett zöldségekkel

  3. 3.

    Vajban pirított harcsa sült citrommal

  4. 4.

    Grillezett pisztráng

  5. 5.

    Lime leveles ponty vagy amúr szelet

  6. 6.

    Tealevélen sült busa zöldsalátával

  7. 7.

    Bőrén sült fogas idényzöldségekkel

  8. 8.

    Paradicsomos-szarvasgombás harcsa

  9. 9.

    Pisztráng tanyai lány módra

  10. 10.

    Fogas korianderrel és petrezselyemmel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...