Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!

A bundás kenyér, amit a nagyvilág édesen ismer, nálunk töretlenül sós verziójában hódít, és ez nem véletlen. A kívülről aranybarna és ropogós, belül pedig felhőpuha kenyérszeletek frissen, kis sóval és egy jó hideg itallal, teával a legboldogabb reggeli pillanatokat hozzák el nekünk. Készítsük el a legfinomabb bundás kenyeret, a következő lépéseket követve.

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Ne hígítsuk a tojást

Néha szükségét érezhetjük, hogy a tejesdobozért nyúljunk, amikor felverjük a tojásokat. Főleg akkor, ha kevesebbnek bizonyult a feltört mennyiség, mint gondoltuk.

Azonban a tojás hígítása rosszabb minőségű bundás kenyérhez vezet, több okból is.

Egyrészt a hígabb keverék nem vonja be olyan alaposan a kenyérszeleteket, nem kapunk olyan erőteljes sült tojásízt. Ráadásul a tej a forró olajban hajlamos megégni, kellemetlen mellékízt kölcsönözhet a kenyérnek.

Ne friss kenyérből süssük

Jobban járunk, ha néhány napos kenyeret használunk. Ugyanis a szárazabb szeletek gyorsan és alaposan magukba szívják a tojást, sokkal szaftosabb bundás kenyeret kapunk. Erre az aznap vásárolt, teljesen friss pékáru nem képes.

Találjuk el az olaj mennyiségét

Ha túl kevés olajban sütjük, a tojás közvetlenül érintkezik a forró serpenyővel. Ekkor nem a jól megszokott, ropogós, apró buborékokkal teli külső alakul ki, hanem puha, szottyos szeleteket fogunk kiemelni az edényből.

Ezzel szemben, ha túlzásba visszük az olajat, ahelyett, hogy átsülne, a kenyér elkezdi beszívni a körülötte lévő zsiradékot.

A megoldás: annyi olajat öntsünk a serpenyőbe, hogy a belehelyezett kenyeret félig lepje el.

Ne hagyjuk túl hosszan a szalvétán

A frissen megsült bundás kenyereket fontos egy szalvétával vagy papírtörlővel kibélelt tányérra helyeznünk, hogy a rajtuk lévő olaj le tudjon csöpögni.

De ne hagyjuk túl sokáig a szalvétán üldögélni, mert ettől szottyos lesz a kenyér alja. Várjunk egy percet, és már tálalhatjuk is.

Utólag sózzunk

Amikor a tojásokat (nagyon alaposan) felverjük, ne sózzuk meg a keveréket. Inkább utólag ízesítsük az éppen kisült kenyereket. A melegtől ugyanis szinte elolvad a só, sokkal erősebben kifejti ízét, mint hidegen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

*Elindult a Nosalty Nyári Receptversenye, keressük az idei nyár legizgalmasabb receptjét!*

2021. július 20. és augusztus 22. között töltsd fel a kedvenc nyári fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!


Mindannyiunk kedvencei, egy helyen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...