Így edd idén húsvétkor a nokedlit, ha nem szereted a tojásosat

Húsvéti klasszikusaink egyik kirobbanthatatlan eleme a tojásos nokedli. Most mégis mindazoknak készült ez a cikk, akik nem rajonganak a „rántottás tésztáért”: ők az alábbi ízekben készíthetik el a hagyományos fogást.

Azt vettem észre, hogy a húsvéti ételek nagy része hajlamos megosztani az embereket: például a tojásos nokedlinek is rengeteg heves ellenzője van – ők valamilyen okból nem tudnak kiegyezni a tésztaétellel. Abban az esetben, ha magukkal a kis tésztagolyókkal nem, csak a tojásos prezentálással van problémánk, idén húsvétkor főzzünk „alternatív tojásos nokedliket”, ugyanis megannyi más ízzel is működhet az étel. Például az alábbiakkal.

Így edd idén húsvétkor a nokedlit, ha nem szereted a tojásosat

Spenót

Kirobbanóan tavaszi hangulatot és élénk, zöld színt adhatunk a nokedlinek, ha spenótosan készítjük. Két verzió közül választhatunk: a leveleket a nokedlivel együtt párolhatjuk, de pürésítve magába a tésztába is belekeverhetjük.

Mindenképpen használjunk sok fokhagymát, továbbá tejszínes vagy sajtos szószt is készíthetünk a spenótos nokedlihez.

Gomba

Tartalmas és izgalmas: ez a két szó mindenképpen használható a gombás nokedlire. Használjunk több, különböző féle gombát: csiperkét, laskát, shitakét, amit épp a boltban/piacon találunk. A fokhagyma itt is erősen ajánlott, de valamilyen karakteresebb hagyma is jól jön majd (póré, vöröshagyma, medvehagyma).

Túró

Idézzük meg a túrós csuszát, és keverjük a kifőzött nokedlit jó szaftosra tejföllel és túróval. Kerüljön hozzá bőven szalonnapörc, esetleg lila- vagy újhagyma (nyersen vagy dinsztelve, enyhén karamellizálva).

De ha még izgalmasabb vizekre eveznénk, juhtúróval spékeljük meg a nokedlit, így szinte sztrapacskás hangulata lesz.

Pesto

Nemzetközi ízekkel is dolgozhatunk: bármilyen ízű és színű pestóval keverhetjük a kis gömböcöket – ez a verzió a leggyorsabb az összes nokedlirecept közül, főleg ha boltban vett pestóval dolgozunk.

Persze megéri adni a házi kencéknek egy esélyt: használjuk ki, hogy ilyenkor, tavasszal medvehagymaszezon van, ebből készülhet ugyanis a legpikánsabb, legütősebb pesto.

Sonka

Gondoljunk fejben a sonkás tésztára, és készítsük el életünk leghúsosabb, legszaftosabb nokedlis fogását. Ez akár kiváló maradékmentő projekt is lehet: az ünnep után el nem fogyasztott, hűtőben árválkodó szeletek ledarálva vagy apróra vágva gazdagíthatják a nokedlit.

További nokedliötletek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több inpsiráció a húsvéthoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek