Nincs több titok: ez a különbség a BARNA és a FEHÉR tojások között

Ha kiskorodban irigykedve nézted az amerikai filmek hófehér tojásait, ahányszor nyílt a hűtőajtó, és gondolkodtál már rajta, nálunk miért barna mindegyik, most itt a válasz, mi a különbség a két szín közt, és mitől barna vagy fehér a tyúktojás.

Azt már tudjuk, hogyan ajánlott tárolni a tojásokat, vagy azt, hogy miképpen érdemes lekenni tojással a süteményeinket, de az még mindig nem teljesen tiszta, miért barna vagy hófehér egyes tojások héja. Ha téged is szétfeszít ez a kérdéskör, akkor most tisztázzuk, figyelj!

Nincs több titok: ez a különbség a barna és a fehér tojások között

A válasz nem meglepő módon a tyúkok háza táján keresendő.

A barna és a fehér tojások ugyanis felépítésben, formailag és belsejüket tekintve is megegyeznek, mindössze annyi a különbség, hogy ...

...a barna tarajos, barna tollú tyúk barna tojást tojik, a fehér tarajos, fehér tollú tyúk pedig fehéret. Voilá!

Na de vajon más a különféle színű tojások tápanyagtartalma?

Ha a tojásban található értékes tápanyagokat nézzük, a héj színe nem befolyásoló tényező, az ízkülönbségek mindig attól függnek, hogyan tartják a csirkét, illetve mivel etetik.

Nem agysebészet, a szabad illetve ökológiai tartású, boldogan kapirgáló csirkék húsa és tojása is finomabb, értékesebb, egészségesebb lesz, mint azoké, amelyek ketrecben vagy mélyalmos tartásban élnek minimális helyen, tápon.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További tojásos témák itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...