Nincs több titok: ez a különbség a BARNA és a FEHÉR tojások között

Ha kiskorodban irigykedve nézted az amerikai filmek hófehér tojásait, ahányszor nyílt a hűtőajtó, és gondolkodtál már rajta, nálunk miért barna mindegyik, most itt a válasz, mi a különbség a két szín közt, és mitől barna vagy fehér a tyúktojás.

Azt már tudjuk, hogyan ajánlott tárolni a tojásokat, vagy azt, hogy miképpen érdemes lekenni tojással a süteményeinket, de az még mindig nem teljesen tiszta, miért barna vagy hófehér egyes tojások héja. Ha téged is szétfeszít ez a kérdéskör, akkor most tisztázzuk, figyelj!

Nincs több titok: ez a különbség a barna és a fehér tojások között

A válasz nem meglepő módon a tyúkok háza táján keresendő.

A barna és a fehér tojások ugyanis felépítésben, formailag és belsejüket tekintve is megegyeznek, mindössze annyi a különbség, hogy ...

...a barna tarajos, barna tollú tyúk barna tojást tojik, a fehér tarajos, fehér tollú tyúk pedig fehéret. Voilá!

Na de vajon más a különféle színű tojások tápanyagtartalma?

Ha a tojásban található értékes tápanyagokat nézzük, a héj színe nem befolyásoló tényező, az ízkülönbségek mindig attól függnek, hogyan tartják a csirkét, illetve mivel etetik.

Nem agysebészet, a szabad illetve ökológiai tartású, boldogan kapirgáló csirkék húsa és tojása is finomabb, értékesebb, egészségesebb lesz, mint azoké, amelyek ketrecben vagy mélyalmos tartásban élnek minimális helyen, tápon.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További tojásos témák itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...