Egy nem várt összetevő, amitől felhőpuha lesz a rántottád

A majonéz nem egyszer bizonyította már, hogy aranyat ér a konyhánkban, és nem csak a hamburgerünkbe vagy a szendvicsünkre nyomva. Most a rántotta titkos összetevőjeként került elő, lássuk, mi a teendőnk, hogy extra puha legyen a kedvenc reggelink.

Neked van saját bevált metódusod arra, hogy lesz – szerinted – tökéletes a rántotta? Tuti van. Vajra, zsírra vagy olajra öntöd a tojást? Jól átsütöd, vagy szottyosan szereted? Teszel hozzá tejet esetleg? Megszórod pirospaprikával, zöldfűszerrel? Találtunk egy trükköt, ami egy nem várt összetevővel variálja meg az igen egyszerű eljárást: MAJONÉZT tesz a készülő rántottába!

Egy nem várt összetevőtől lesz felhőpuha a rántottád

Míg Jamie Oliver lágyan szaftosan készíti, és vajra önti a felvert (csakis házi!) tojást, a végén pedig semmi plusz ízt tesz hozzá, addig Gordon Ramsay lehúzogatja illetve felrakosgatja a tűzre/-ről, miközben kevergeti, sőt, még creme fraiche-t is önt hozzá (ez tejföllel + tejszínnel kiváltható), hogy habos legyen, addig mi most a majonézes változatra szavazunk.

Hogy hogyan csináld?

  • Verj fel két nagyobb tojást egy evőkanálnyi majonézzel, sóval, esetleg borssal.
  • Olvassz egy adag vajat a serpenyődben közepes lángon.
  • Öntsd bele a tojásos-majos keveréket, és készítsd el a rántottádat úgy, ahogyan szoktad. Mi mindenképpen lágyan-gyűrötten ajánljuk!

Hogy mitől jobb majonézzel?

Sokan ódzkodnak, junkfoodnak tartják a majonézt, pedig gondoljunk csak bele, az igazi házi majonéz semmi egyéb, mint olaj és tojássárgája. A bolti változatokba kerül ugyan egy s más még, válasszunk minőségit, vagy készítsük magunk!

Igaz, hogy eléggé kalóriadús megoldás, de a tojás puha, lágy, gazdag, tartalmas lesz tőle, ad hozzá egy plusz nedvességet, olajosságot-zsírosságot anélkül, hogy majonézíze legyen a reggelinknek.

Nem hiába lesz tőle a grillsajtos melegszendvics is finomabb, ha a tetejére kenjük, és úgy pirítjuk meg a kenyeret...hiszen a majonéz főként olaj, gondoljunk csak bele!

Vegán majonéz

"I am a woman on a mission"! Olyan szósz- és mártásrecepteket keresek, amelyeket frissen el tudok készíteni, mert az az érzésem, hogy a tartósítószer nem a legszexibb hozzávaló... Ez a ...

Krémes rántotta

Mostanában nyelvtanulásként Marion Grasby videóit nézegetem. Ott találtam rá erre a csodás rántottareceptre, amit azonnal el kellett készítenem. 

Próbáljátok ki, és emlékezzetek, a rántott hús titkos összetevője is a majonéz volt...tényleg isteni!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes gasztrotipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...