Neked van saját bevált metódusod arra, hogy lesz – szerinted – tökéletes a rántotta? Tuti van. Vajra, zsírra vagy olajra öntöd a tojást? Jól átsütöd, vagy szottyosan szereted? Teszel hozzá tejet esetleg? Megszórod pirospaprikával, zöldfűszerrel? Találtunk egy trükköt, ami egy nem várt összetevővel variálja meg az igen egyszerű eljárást: MAJONÉZT tesz a készülő rántottába!
Míg Jamie Oliver lágyan szaftosan készíti, és vajra önti a felvert (csakis házi!) tojást, a végén pedig semmi plusz ízt tesz hozzá, addig Gordon Ramsay lehúzogatja illetve felrakosgatja a tűzre/-ről, miközben kevergeti, sőt, még creme fraiche-t is önt hozzá (ez tejföllel + tejszínnel kiváltható), hogy habos legyen, addig mi most a majonézes változatra szavazunk.
Hogy hogyan csináld?
- Verj fel két nagyobb tojást egy evőkanálnyi majonézzel, sóval, esetleg borssal.
- Olvassz egy adag vajat a serpenyődben közepes lángon.
- Öntsd bele a tojásos-majos keveréket, és készítsd el a rántottádat úgy, ahogyan szoktad. Mi mindenképpen lágyan-gyűrötten ajánljuk!
Hogy mitől jobb majonézzel?
Sokan ódzkodnak, junkfoodnak tartják a majonézt, pedig gondoljunk csak bele, az igazi házi majonéz semmi egyéb, mint olaj és tojássárgája. A bolti változatokba kerül ugyan egy s más még, válasszunk minőségit, vagy készítsük magunk!
Igaz, hogy eléggé kalóriadús megoldás, de a tojás puha, lágy, gazdag, tartalmas lesz tőle, ad hozzá egy plusz nedvességet, olajosságot-zsírosságot anélkül, hogy majonézíze legyen a reggelinknek.
Nem hiába lesz tőle a grillsajtos melegszendvics is finomabb, ha a tetejére kenjük, és úgy pirítjuk meg a kenyeret...hiszen a majonéz főként olaj, gondoljunk csak bele!
Próbáljátok ki, és emlékezzetek, a rántott hús titkos összetevője is a majonéz volt...tényleg isteni!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több érdekes gasztrotipp itt: