Íme a titkos összetevő a szuperropogós tepsis krumplihoz

A krumpli akkor jó, ha ropog, de hogyan lehet ezt elérni? Nem kell hozzá más, mint majonéz!

A majonéz nemcsak arra jó, hogy beletunkold a tepsi krumplit, bizony, az elkészítés során is nagy hasznát veheted. Az érdekes tippet természetesen a TikTokon találtuk, ahol mindig tanulunk valami újat a gasztronómiáról, legyen szó szofisztikált receptekről (paradicsomos-fetás tészta, nyami) vagy épp egy gyors instant ramen feltuningolásáról, valamint a háztartásvezetésről – egy éve már azt is tudjuk, hogyan kell a szemeteszsákot használni.

Íme a titkos összetevő a szuperropogós tepsis krumplihoz

Majonéz és krumpli, a két jó barát

De térjünk is rá a krumplira, ami talán az egyik legcsodásabb étel, ami létezik, hiszen olcsó, könnyen hozzáférhető, laktató, és rengeteg módon el lehet készíteni. Ha például egy családi ebédre vagy baráti vacsorára épp tepsiben sütnéd meg, akkor pedig gondoskodhatsz róla, hogy szuper ropogós legyen: Eitan Bernath osztotta meg bevált módszerét a ropogós krumplihoz, amihez egy titkos alapanyag kell: a majonéz.

Extra ropogásból sosem elég, készítsd el ezt a receptet is:

Eitan először egy jó nagy adag majonézben fürdeti meg a krumplikat, hozzáteszi az őrölt pirospaprikát, a fokhagymát és a friss petrezselymet, majd mehet az egész a sütőbe 20 percre.

Elmondása szerint ezzel a módszerrel a krumpli belül tökéletesen puha, míg kívül ropogós és nagyon ízes lesz. Nézd meg a videót a saját szemeddel, és tanulj.

@eitan

Mayo Roasted Potatoes are going to be your new favorite cooking hack this season! cooking food chef

♬ original sound - Eitan Bernath

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...