A majonéz nemcsak arra jó, hogy beletunkold a tepsi krumplit, bizony, az elkészítés során is nagy hasznát veheted. Az érdekes tippet természetesen a TikTokon találtuk, ahol mindig tanulunk valami újat a gasztronómiáról, legyen szó szofisztikált receptekről (paradicsomos-fetás tészta, nyami) vagy épp egy gyors instant ramen feltuningolásáról, valamint a háztartásvezetésről – egy éve már azt is tudjuk, hogyan kell a szemeteszsákot használni.
Majonéz és krumpli, a két jó barát
De térjünk is rá a krumplira, ami talán az egyik legcsodásabb étel, ami létezik, hiszen olcsó, könnyen hozzáférhető, laktató, és rengeteg módon el lehet készíteni. Ha például egy családi ebédre vagy baráti vacsorára épp tepsiben sütnéd meg, akkor pedig gondoskodhatsz róla, hogy szuper ropogós legyen: Eitan Bernath osztotta meg bevált módszerét a ropogós krumplihoz, amihez egy titkos alapanyag kell: a majonéz.
Extra ropogásból sosem elég, készítsd el ezt a receptet is:
Eitan először egy jó nagy adag majonézben fürdeti meg a krumplikat, hozzáteszi az őrölt pirospaprikát, a fokhagymát és a friss petrezselymet, majd mehet az egész a sütőbe 20 percre.
Elmondása szerint ezzel a módszerrel a krumpli belül tökéletesen puha, míg kívül ropogós és nagyon ízes lesz. Nézd meg a videót a saját szemeddel, és tanulj.
@eitan Mayo Roasted Potatoes are going to be your new favorite cooking hack this season! cooking food chef
♬ original sound - Eitan Bernath
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el!